Britanci šokirani izgledom mediteranskog odmarališta: 'Izgleda kao Bosna 1994. godine'

Bivši vojnik Mick selo je usporedio s ratom poharanom Bosnom i Hercegovinom, u kojoj je bio u službi 1994. godine

BUKA portal / 09. Maj 2019

 

 

 

Mick i Jayney Clark, bračni par iz Velike Britanije, već su požalili odluku da dvije sedmice provedu na odmoru na grčkom otoku Krfu.

 

Kad su vidjeli reklamu TUI-ja, kompanije koja organizira putovanja na Facebooku, zaključili su da žele dati 499 funti za ono što je izgledalo kao idiličan odmor u mjestu Agios Georgiosu.

 

"Ta je reklama na Facebooku izgledala predobro da bi bila istinita", tvrde Clarkovi iz Cranbrooka u Devonu.

 

Kad su došli na Krf prošlog petka, shvatili su koliko je ta rečenica tačna. U Agios Georgiosu ništa nije radilo, a plaže su prljave i neuređene. Fotografije koje su objavili na Twitteru pokazuju užasno stanje mjesta u koje su došli. Shvatili su da njihov smještaj uopće nema infrastrukturu poput vodovoda, a kako kažu, sad nemaju novca da se ranije vrate kući.

 

Bivši vojnik Mick selo je usporedio s ratom poharanom Bosnom i Hercegovinom, u kojoj je bio u službi 1994. godine.

 

otok-krf

 

"Mick je rekao da ga ovo mjesto podsjeća na Bosnu 1994. Mogli su nas poslati i u Beirut. Ne šalim se, zaista tako ovdje izgleda, mogli su nas poslati u Libiju ili Siriju", rekla je Jayney.

 

Požalila se i da boluje od rijetke bolesti krvi, a zbog stresa koji sad proživljava, stanje joj se pogoršalo. Novca za novu avionsku kartu nemaju jer su si i odmor jedva priuštili nakon što je Jayney morala napustiti svoj posao zbog bolesti.

 

"Oni koji imaju novca, već su dali 200 funti za avionsku kartu i otišli odavde. Onda znate kako je grozno tu", dodala je.

 

Pokušali su nazvati TUI i požaliti im se, no broj koji je naveden za britansku franšizu zapravo je broj za Portugal i Indiju.

 

Priznaje da su se pitali zašto je taj odmor tako jeftin kad su ga vidjeli, ali na svoju žalost, odlučili su mu dati šansu.

 

"Rekli su nam da je jeftino jer je sezona tek počela pa žele namamiti ljude da dođu", rekla je.

 

"Žao nam je zbog toga što Clarkovi kažu o odmoru na Krfu. Trenutno istražujemo njihovu žalbu te ćemo im se uskoro javiti kako bismo sve riješili u kratkom roku", rekao je glasnogovornik kompanije TUI.

 

(Index.hr


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.