Besplatna škola programiranja “CoderDojo” za mlade od 13 do 17 godina u Banjaluci

Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Udruženje studenata EESTEC LC Banja Luka i Bit Alijansa organizuju besplatnu školu programiranja “CoderDojo” za polaznike uzrasta od 13 do 17 godina.

BUKA portal / 06. Maj 2019

 

CoderDojo je globalni pokret osnovan u Irskoj, koji prepoznaje važnost razumijevanja programskih jezika u savremenom svijetu, te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče vještine programiranja. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

U skladu sa ranije uspostavljenom saradnjom, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Udruženje studenata EESTEC LC Banja Luka i Bit Alijansa pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 13 do 17 godine da se prijave na besplatnu školu programiranja na kojoj će imati priliku učiti osnove programiranja.

Zainteresovani se mogu prijaviti na jedan od ponuđenih programa:

- Osnove programiranja u programskom jeziku Python http://bit.do/eRDvb
- Osnove programiranja u programskom jeziku JavaScript http://bit.do/eRDvC

Nastava će se izvoditi subotom, počevši od 11.05. do 08.06.2019. godine u terminu od 10:00 do 14:00 časova u računarskim salama Elektrotehnički fakultet Banja Luka.

Prijave su otvorene do 09.05.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

Sve dodatne informacije možete saznati putem e-maila: [email protected]

 

 


Buka preporuka

Nauka i tehnologija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.