Banjalučanin Petar Perduv napadnut od strane policije: "Hoćeš da te ubacimo u auto i da udaramo, da te polomimo?"

Ispovijest Petra Perduva o napadu od strane policije u Banjaluci.

BUKA/M.I.D. / 09. Februar 2020

Foto: BUKA

 

Banjalučanin Petar Perduv, brat Ozrena Perduva iz grupe Pravda za Davida kaže da ga je policija zaustavila sinoć i prijetila mu da će ga "polomiti".

"Dana 9.2.2020. u jutarnjim satima bio sam sa drustvom na piću. Vraćajući se kuci u mom naselju Budžak,  ispred kafića Romansa, nešto poslije 1 ujutru, iza mene pojavilo se vozilo policije. Pošto sam bio u blizini kuće nisam imao ličnu kartu, na pitanje suvozača kako se zovem odgovaram Petar u tom trenutku  vozač se saginje, pogleda me kroz prozor suvozača i pita 'jesi ti onaj što je udario policajca?' Kažem nisam, ali se vodi proces. Izlazi iz auta i krvnički mi prilazi i kaže "ajde sad da vidimo? Unosi mi se u facu i kaže hoćeš da te sad išamaram. Pitam zašto? Kaže 'hoćeš da te ubacim u auto i da udaramo, da te polomimo?'", kaže u izjavi za BUKU Petar Perduv.

On kaže da je upitao policiju zšto bi to radili.

"Odmiče se od mene, sjeda u auto i kaže dolazi ovamo, uzima podatke, dajem mu matični broj, a suvozač (iskusniji kolega) mu kaže 'to ti je brat od onoga', on kaže  'znam', misleći na mog brata Ozrena Perduva, aktiviste PzD i predsjednika stranke 'Pokret Pravde'. Provjerava preko telefona moje podatke, dobija povratnu informaciju i kaže mi 'prijatno'. Nisam zapamtio tablice, niti pročitao ime sluzbenika, a s obzirom da se poznajemo iz naselja i da je mojih godina odmah sam ga pronašao preko društvenih mreža. Ovaj slušaj ću prijaviti unutrašnjoj kontroli i zahtjevati sankcionisanje nasilnika koji je prijetio da će mi ugroziti život bez ikakvog razloga, samo zato što me 'prepoznao'", rekao je Perduv.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.