<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svečano otvaranje izložbe „25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci“

U četvrtak, 26. januar 2023. u 19.00 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske

24. januar 2023, 12:04

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u četvrtak, 26. januara u 19.00 časova otvoriće izložbu kojom se proslavlja važan jubilej – dvadeset pet godina od osnivanja Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.

Obilježavanje ove značajne godine za Akademiju umjetnosti počinje sa izložbom umjetničkih djela svih nastavnika i saradnika koji rade i koji su radili na studijskom programu Likovne umjetnosti čiji se umjetnički radovi mogu posmatrati kao sastavni dio nastavnog procesa od osnivanja Akademije umjetnosti do danas. Izložbena postavka obuhvatiće radove pedest likovnih stvaralaca sa više od osamdeset dijela koja su izlagana na regionalnim i svjetskim izložbama savremene umjetnosti.

Izložba profesora, nastavnika i saradnika studijskog programa Likovnih umjetnosti organizivana je zajedničkom saradnjom Akademije umjetnosti i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i predstavlja kontinuitet uspješne saradnje dvije institucije koju je do sada obilježilo mnogo zajedničkih izložbenih projekata i edukativnih programa.

Akademija će tokom ove godine svoj važan jubilej obilježiti Svečanom akademijom, kao i nizom manifestacija i događaja, te su pored pomenute izložbe u planu i objavljivanje monografije, tradicionalni Dani Vlade S. Miloševića, Pozorišni akademski festival (PAF), Svjetski dan muzike kao i Godišnja izložba radova studenata Akademije.

Tokom trajanja izložbe u MSURS posjetioci mogu da očekuju brojne prateće događaje, kao i niz drugih aktivnosti na kojima će učestvovati svi studijski programi Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, što uključuje predstave, koncerte, predavanja, radionice i druge sadržaje, a izložba će biti otvorena do 26. aprila 2023. godine.