<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Roger Waters izjavio da je Bono Vox ogromno govno

Svako tko poznaje Bona trebao bi otići i podići ga za gležnjeve i tresti ga… dok ne prestane biti jedno ogromno govno’, izjavio je Roger Waters

20. februar 2024, 7:38

Razlozi za ovakav istup leže u političkim stavovima prema državi Izrael, a Roger Waters je u svom novom intervjuu za Al Jazeeru bio iritiran gestom frontmena grupe U2 tijekom jednog od rezidencijalnih nastupa u dvorani Sphere u Las Vegasu.

Bono Vox je tijekom koncerta u Las Vegasu odao počast ubijenima tijekom napada 7. listopada 2023. na izraelski glazbeni festival Supernova.

“U svjetlu onoga što se dogodilo u Izraelu i Gazi, pjesma o nenasilju djeluje pomalo smiješno, čak i smiješno, ali naše su molitve uvijek bile za mir i za nenasilje ali naša srca i naš bijes, znate kamo je to usmjereno. Pa pjevajte s nama… i onom prekrasnom djecom na tom glazbenom festivalu.”, rekao Vox prije izvedbe pjesme “Pride (In a Name  Of Love)”.

No s početkom pjesme izmijenio je i originalne stihove, te pjesmu otvorio sljedećim tekstom: “Early morning, Oct. 7, the sun is rising in the desert sky… Stars of David, they took your life but they could not take your pride”.

Waters kao dugogodišnji kritičar Države Izrael je zbog te geste oštro izvrijeđao Voxa.

“Majka mi je rekla, kad se suočiš s teškim problemima, prvo što treba učiniti je čitati – čitati, čitati, čitati. Onda je sljedeći dio lak: učini pravu stvar”, rekao je misleći na vlastitu obitelj koja je vidjela kako mu je otac ubijen u Drugom svjetskom ratu i nastavio: “Svatko tko poznaje Bona trebao bi otići i podići ga za gležnjeve i tresti ga… dok ne prestane biti jedno ogromno govno. Moramo početi govoriti tim ljudima, vaše mišljenje je tako odvratno i tako ponižavajuće… zalaganje za cionistički entitet. Ono što je napravio prije nekoliko tjedana u Sphereu u Las Vegasu, pjevajući o Davidovim zvijezdama, bila je jedna od najodvratnijih stvari koje sam vidio u životu.”

Više puta je odbacio sve optužbe za antisemitizam i objasnio da je njegov prezir prema Izraelu, a ne prema judaizmu. Također je optužio Izrael da “zlorabi termin antisemitizam kako bi zastrašio ljude poput mene i natjerao ih da šute”.