<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potrebno samo malo mašte: Banjalučanin od bačenih i starih stvari napravio unikatno igralište (VIDEO)

22. april 2024, 6:07

Jedno neizgled sasvim obično igralište nalazi se u banjalučkom naselju Borik. Međutim, ono što ga čini specifičnim jeste da su dječije sprave napravljene od odbačenih stvari.

Automobili, motori, vjetrenjača, avion i violinista na drvetu, sa nogama od cijevi za vodu, samo su neki od "instalacija" izgrađenih od starih komada drveta, plastike i guma koje je napravio naš sugrađanin Marinko Popović.

Tvorac dječijeg carstva "ušuškanog" u dvorištu zgrada u ulici Relje Krilatice za Mondo kaže da je sve počelo prije desetak godina kada je za unuka i ostale najmlađe stanare napravio vjetrenjaču.

"Sve je počelo iz čiste dosade. Nailazio sam na razne bačene predmete i došao na ideju da ih prikupim i na nešto drugačiji način iskoristim u pozitivne svrhe. Lijepo je vidjeti djecu kako se igraju i druže", rekao nam je Popović i dodao da ovo unikatno igralište posjećuju i djeca iz komšiluka.

"Ova mala dječija oaza je zamišljena za djecu stanara naše zgrade, ali se očigledno vijest proširila pa nam sada dolaze i roditelji sa djecom iz ostalih dijelova grada. Gledaju, fotografišu...", kaže Popović.

Ukoliko želite vidjeti nešto drugačije i nesvakidašnje dođite na prostor ispunjen "igračkama" koji se nalazi između ulica Kordunaška i Relje Krilatice. 

(Mondo)