<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Naručio piće za 34 evra, pa mu stigao račun od 46: Može li neko da mi objasni?

23. juni 2024, 5:40

U komentarima korisnici društvene mreže Fejsbuk nisu štedjeli potez konobara, pa su šaljivo naveli "da je Željku vjerovatno naplaćeno sve sa stola, pa čak i piksla"

Iako mnogi očekuju da će se susresti sa visokim cijenama na odmorima, bar kada je Grčka ove godine u pitanju, rijetko ko može pretpostaviti da će mu biti naplaćeno i ono što nije potrošio ili popio. Upravo se to dogodilo Željku, koji je umesto 34 evra, dobio račun od 46.

Kako je Željko uslikao račun, mnogi su na djelu mogli da uvide prevaru. Naručen je jedan mohito, koji je iznosio 12 evra, dva kapućina po 6 evra, što je ukupno 12, i takođe jedan sok kao i ledeni čaj koji su iznosili po 5 evra. Prostom računicom dobija se iznos od 34 evra, ali ne i ako pitate konobara.

- Da li može neko da mi rastumači ovu matematiku? Kako je ispalo 46 evra? - napisao je Željko.

U komentarima korisnici društvene mreže Fejsbuk nisu štedjeli potez konobara, pa su šaljivo naveli "da je Željku vjerovatno naplaćeno sve sa stola, pa čak i piksla".

Inače, kako smo već pisali, da nisu samo cijene smještaja u Grčkoj otišle na gore, govori i činjenica da je putarina od 1. aprila na Egnatia Odos auto-putu kroz ovu zemlju, porasla za 33 odsto. Tačnije, korisnici će plaćati 0,04 evra umesto 0,03 evra po kilometru, a očekuje se da će grčka vlada dobiti oko 1,5 milijardi evra prihoda od ugovora o koncesiji prenosi grčki portal.

Glavni auto-put, koji se proteže 670 kilometara od zapadne grčke luke Igumenice do istočne grčko-turske granice u Kipoiju povećaće stope za 33 odsto, kako je ranije dogovoreno između grčke vlade i koncesionara