<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mis Jugoslavije 1930. govorila 5 jezika, slikala, svirala klavir i stilom obarala s nogu

Čast da dodeli titulu nove Mis Jugoslavije pripala je Branislavu Nušiću

31. mart 2023, 2:45

Poreklom iz Užica, davne 1930. godine na izboru za Mis Kraljevine Jugoslavije pobedila je Stefanija Ceca Drobnjak. Učestvovala je i na izboru za Mis sveta u Brazilu.

Italijanski mediji su je prikazali kao „tipičnu predstavnicu srpske lepote koju krasi vitka linija, crna kosa i crne oči“.

Čast da dodeli titulu nove Mis Kraljevine Jugoslavije pripala je Branislavu Nušiću, koji je Ceci predao lentu. Ceca je poreklom od čuvenih Drobnjaka iz Hercegovine koji su se doselili u Užice. Njena familija se za vreme kneza Miloša doselila u Beograd, a njen deda i otac bili su sreski načelnici.

Rođena je 1912. godine u Beogradu i stekla je odlično obrazovanje. Nakon Beograda, školovala se u Trstu, Bernu, Atini, kao i u Rimu.

Pored maternjeg jezika, govorila je i engleski, nemački, italijanski i francuski, bavila se crtanjem i slikanjem, a takođe je svirala i klavir.

Stefanija Ceca Drobnjak je u intervjuu za "Vreme" otkrila da je poreklom od čuvenih Drobnjaka iz Hercegovine. Njena familija se za vreme kneza Miloša doselila u Beograd, a deda i otac bili su sreski načelnici. Rođena je 1912. godine u Beogradu i stekla je odlično obrazovanje.

Nakon Beograda, ceca se školovala u Trstu, Bernu, Atini, kao i u Rimu. Pored maternjeg jezika, govorila je i engleski, nemački, italijanski i francuski, a kako je tada otkrila bavila se crtanjem i slikanjem, a takođe je i svirala klavira.

Svoju zemlju predstavljala je na izboru za Mis sveta u Brazilu, a italijanski mediji su je prikazali kao "tipičnu predstavnicu srpske lepote koju krasi vitka linija, crna kosa i crne oči".

Izvor: Facebook/Zanimljivo