Satira

Ministar Nešić najavio da će tužiti sam sebe: "Borba protiv kriminala i korupcije počeće od mene"

Satira

"Tužiću sebe hrabro"

27. januar 2023, 1:23

„Ako se nastavi u javnosti sa ovakvim intenzitetom kleveta i blaćenja mog časnog imena, koje je prešlo u pravu torturu čim sam postao ministar, ja ću tužiti sam sebe da kompletno dokažem svoju nevinost! Kad niko drugi nema hrabrosti da me tuži za pranje para i dilovanje droge, ja ću se sam optužiti, pa da tako konačno skinem ljagu ne samo sa svog imena, već i da zaštitim dignitet ove visoke funkcije koju obavljam. Dakle, ja građanin Nenad Nešić tužim ministra bezbjednosti Nenada Nešića na osnovu iznesenih javnih optužbi za navodni kriminal!“, izjavio je novoizabrani ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić u prvom intervjuu za Javni TV servis nakon što je izabran za ministra.

„Ja nisam samo diplomirani pravnik, već sam završio i postdiplomske specijalističke studije na temu terorizma i organizovanog kriminala. Dakle, ja sam stručan i takoreći obučen da prepoznam sve načine na koji me terorišu najtežim optužbama za organizovani kriminal: samo zato što dobro znaju da sa mnom na čelu ministarstva bezbjednosti počinje konačni obračun sa svakojakim kriminalom i pogotovo visokom korupcijom! A da bi' to započeo, ja prvo moram prekinuti ovu harangu protiv mene, isto k'o što je naš predsjednik Milorad Dodik tužio sebe prije sedam godina i – dobio. On mi je to i savjetovao, isto 'vako mi je rek'o: tuži sam sebe, jer oni nisu podnijeli tužbe, iako iznose optužbe, a kad ih dobiješ – mogu samo da ti pljunu pod prozor! Dakle, ja se ne bojim procesa, tužiću sebe hrabro, želeći da se sve ovo smjestim u institucije sistema ove zemlje, koje želim na ovaj način da zaštitim i ojačam!“, objasnio je ministar Nešić.

„Znači, borba protiv kriminala i korupcije počeće od mene, takoreći od nule: zato sam ja i rek'o da ću imati nultu stopu tolerancije u toj borbi, a spreman sam da u nadolazećim bitkama položim i svoj politički život, ako treba! Dakle, ja kao ministar bezbjednosti sad imam dosta posla, jer je to materija sa kojom se mora puno raditi, a moram se prvo upoznati sa materijom, a tu je relativno puno stvari koje su za mene potpuno nove i treba mi dosta vremena da sve to naučim i takoreći savladam gradivo. Možda sve to zvuči pomalo neobično za obične male ljude, ali tako to radimo mi veliki ljudi, koji su izabrani za velika djela. Ja nisam gangster, ja sam samo brat koji se brani i koji će da vas sve brani i odbrani!“, poručio je ministar Nešić.

Tekst je satiričnog karaktera