SATIRA

Izetbegović otkrio: SDA će biti dio Vlade Federacije BiH, a ja ću biti premijer!

„SDA će biti dio nove Vlade Federacije BiH(FBiH), a ja ću biti novi premijer i uspješno nastaviti tamo gdje je časno stao gospodin Novalić. Kako će se sve ovo odigrat – ja vam to sad ne mogu otkrit, jer su razgovori koje vodimo vrlo tajni, ali budite ubijeđeni da će tako bit i nikako drugačije!"

08. februar 2023, 12:21

„SDA će biti dio nove Vlade Federacije BiH(FBiH), a ja ću biti novi premijer i uspješno nastaviti tamo gdje je časno stao gospodin Novalić. Kako će se sve ovo odigrat – ja vam to sad ne mogu otkrit, jer su razgovori koje vodimo vrlo tajni, ali budite ubijeđeni da će tako bit i nikako drugačije! Nećemo se mi više ni pred kim savijati, nit će Bakira više iko moći preveslat. Ovo sad su nas prešli kad su formirali Vijeće ministara BiH bez nas, al' to je bilo jednom i nikad više neće biti! Mogu Nikšić i ostali sakupljati potpise poslanika kol'ko im je drago, al' mi smo se već usmeno prebrojali i dobro znamo kol'ka nam je većina. Mogu vam samo reći da od takozvane osmorke neće puno ostati: mnogi će krenut za nama, jer sa nama će dobit mnogo više udjela u vlasti. Mi ćemo prije kohabitirati sa tim odgovornim ljudima, nego dopustiti da neodgovorno kolabiramo bez vlasti“, otkrio je lider SDA Bakir Izetbegović u intervjuu sa Javni TV servis.

„Sila vlasti koju smo obnašali više od tri decenije, ostaće sila u FBiH i u naredne čet'ri godine, a oni koji budu pokušali da nas na silu zaustave - vidjeće na kakvu su silu udarili! Najlakše je prepustiti se defetizmu i otić u opoziciju, al' to ni meni ni SDA ne priliči: jel' treba da ostavimo naše vjerne birače na cjedilu, da misle da smo ih izdali? Taj film nećete gledati, nikad Bakir i SDA nisu izdali svoj vjerni narod, pa neće ni u ovom prelomnom trenutku, kada naša sudbina zavisi samo od nas!“, istakao je Izetbegović.

Podvukao je kako je puno naučio iz izbornog poraza u trci za člana Predsjedništva BiH.

„I pad je let, samo se treba na noge dočekat, što kaže naš narod. Ako se znate na noge dočekat bez nanogice – samo nebo je granica! A ja sam se na noge snažno dočekao i evo me čvrsto stojim pred vama, a spreman sam da nanogicu namaknem kriminalcima svih fela. Mnogi više neće moći mirno spavati pored mene! Mog’o sam ja otić da vodim i neki drugi narod, bilo je tu raznih poziva, javljali su mi se mnogi iz drugih naroda, pa govore: što, bolan, ne dođeš da vodiš nas! Al' ja neću, jer imam moj vjerni narod koji želim voditi, jer smo to jedni drugima dužni! E, sad, što svi u mom narodu ne znaju da vrše tu dužnost prema meni, nek je njima na čast. Moje je da ja ispunjavam svoju dužnost prema narodu, da ga vodim sa vlasti, a ne iz opozicije, a sav narod će se vremenom navići. Pa, jel' to nije demokratija za koju smo se borili?“, poručio je Izetbegović.

Tekst je satiričnog karaktera