<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izazvao dvije saobraćajke, pa se 30 sati krio u kanalizaciji

13. april 2024, 6:18

Čovjek je prvobitno rekao vlastima da je sišao u kanalizaciju da pronađe svoj telefon, ali je policija Kvinslenda otkrila sasvim drugu priču.

Nevjerovatna situacija u Australiji. Vatrogasci su u ponedjeljak oslobodili 38-godišnjaka nakon što je proveo više od 30 sati u mreži podzemnih cijevi u Brizbejnu, prenosi “BBC”.

Razlog? Muškarac, koji je učestvovao u dvije saobraćajne nezgode, dan ranije se sklonio u kanalizaciju da bi se sakrio od policije.

Prolaznik Džejms Lingvud obavijestio je policiju u ponedeljak da je muškarac zaglavljen u kanalizaciji u australijskom gradu Brizbejnu.

Bio je zarobljen u podzemnom sistemu cijevi više od 30 sati i bio je do koljena u vodi kada su vatrogasci uklonili ploču kako bi mogao da izađe. Bjegunac je zadobio nekoliko ogrebotina i na kraju je liječen od hipotermije.

On se krio tamo da bi pobegao policiji nakon što je u nedjelju izazvao dvije saobraćajne nezgode. Najprije se automobilom zakucao u policijsko vozilo, a potom i u drugi automobil, nanijevši lakše povrede vozaču.

Zatim je osumnjičeni navodno iskočio iz svog automobila i otišao sa lica mjesta pješke, prije nego što se sklonio u kanalizaciju.

Džejms Lingvud je za “Courier Mail” rekao da je prvi put razgovarao sa čovjekom u nedjelju nakon što je čuo glas koji dolazi iz odvoda.

“Činilo se da je dobro i rekao je da može da izađe odakle je ušao, pa sam ga ostavio samog”, rekao je.

Ali u ponedjeljak, kada se vratio na istu lokaciju, odlučio je da preduzme našto nakon što je ponovo čuo čovjeka na istom mjestu, prenosi “b92”.