<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Brčak nema ni položen vozački, ali zato ima saobraćajne prekršaje u iznosu od šest hiljada KM

22. april 2024, 5:37

Brčak inicijala E. Š. rođen 1997. godine nije položio vozački ispit, ali to ga nije sprečavalo da upravlja automobilom i ostvari saobraćajne prekršaje od 6.587,20 KM. Na saobraćajnici ga je zatekla policija koja mu je oduzela neregistrovani automobil kojim je počinio dodatni prekršaj.

Policijski službenici u Brčkom zabilježili su specifičan događaj, kada su prije nekoliko dana prvivremeno oduzeli jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja.

"Motorno vozilo marke Ford oduzeto je od E. Š. rođen 1997. godine iz Brčkog, nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i da je važnost registracije za vozilo istekla, a u registru novčanih kazni utvrđeno je da ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni u iznosu od 6.587,20 konvertibilnih maraka", naveli su iz policije Brčko distrikta.

Automobil je privremeno oduzet zbog osnova sumnje da će E. Š. nastaviti s vršenjem prekršaja, a u skladu sa članom 20. Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, deponovano je u depozit Policije Brčko distrikta.