<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Al Di Meola o koncertu u Sarajevu: Još jedno veoma dirljivo iskustvo

"Sinoć smo svirali u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, koji su prije samo 20 godina bili područje u kojem su se dešavale masovne bitke i nezamisliv genocid", napisao je svjetski poznati američki gitarista Al Di Meola na Facebook stranici nakon sinoćnjeg koncerta u Sarajevu

06. novembar 2015, 12:00

"Sinoć smo svirali u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, koji su prije samo 20 godina bili područje u kojem su se dešavale masovne bitke i nezamisliv genocid", napisao je svjetski poznati američki gitarista Al Di Meola na Facebook stranici nakon sinoćnjeg koncerta u Sarajevu, javlja Anadolu Agency.

Jedan od najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih jazz fusion i latin jazz gitarista, koji je nastupio u do posljednjeg mjesta ispunjenoj sali Bosanskog kutlurnog centra, u okviru Jazz Festa Sarajevo, na vrlo emotivan način opisao je svoj susret sa Sarajevom.

"Mnoge zgrade su i dalje protkane rupama od metaka i na njima se vidi da su bombardovane, ali atmosfera je strahovito napredovala i mnogo toga je ponovo izgrađeno!", napisao je Di Meola uz opis postavljene fotografije jedne od u ratu najrazorenijih zgrada u Sarajevu, koja do danas nije obnovljena, nekadašnjeg doma za penzionere u naselju Nedžarići.

"Evo jedne od građevina koje stoje kao podsjetnik na rat, pored koje sam prošao vozeći se sa aerodroma", napisao je Di Meola.

 Muzičar italijanskog porijekla koji se smatra jednim od najuticajnijih jazz gitarista današnjice, osvrnuo se i na sam koncert opisavši sarajevsku publiku kao "nevjerovatno osjetljivu".

"Publika je bila nevjerovatno osjetljiva i meni je nekoliko puta rečeno koliko dugo su čekali, čak i od prije rata, na ovu noć. Još jedno veoma dirljivo iskustvo!", poručio je Di Meola na svojoj Facebook stranici.

Muzička karijera Ala Di Meole traje više od tri decenije tokom koje je objavio nekoliko desetina samostalnih i albuma u saradnji sa drugim muzičarima. Sarajevskoj publici je, uz ostalo, predstavio i svoj posljednji album "Elysium" objavljen ove godine.