Mel Gibson dobio otkaz zbog gnjusnih primjedbi Winoni Ryder

MEL GIBSON neće ponoviti svoju ulogu u Netflixovom dugo očekivanom nastavku Chickena Runa, tvrde izvori bliski produkciji.

BUKA portal / 24. Juni 2020

 

Odluka dolazi nakon što je Winona Ryder optužila 64-godišnju zvijezdu Hrabrog srca za antisemitske primjedbe na jednoj zabavi 1995. godine. "Bili smo na zabavi s jednim od mojih dobrih prijatelja, a Mel Gibson pušio je cigaru", rekla je 48-godišnja glumica za Sunday Times.

Dodala je kako je netko pokrenuo temu židovske vjere, a Gibson joj se obratio i pitao ju je li i ona izbjegla pećnicu, što je bila očigledna referenca način spaljivanja židovskih zarobljenika u nacističkim logorima smrti.

Na istoj zabavi, Ryder tvrdi da je Gibson pitao njezinu prijateljicu koja je gay hoće li on sad dobiti AIDS. Dodala je kako se kasnije pokušao ispričati zbog svojih uvredljivih izjava. 

Gibsonovi predstavnici opovrgnuli su njezine optužbe The Postu. "To je 100% netočno", kazali su, tvrdeći da je Winona Ryder lagala i u članku GQ-a iz 2010. kad je prvi pot spomenula navodni incident.

No u priopćenju za Variety danas, Ryder je stala iza svojih tvrdnji. "Vjerujem u iskupljenje i oprost i nadam se da je gospodin Gibson pronašao zdrav način da se nosi sa svojim demonima, ali ja nisam jedan od njih.

 

Gibson je za antisemitističke komentare prvi put optužen 2006. godine, kad je zaustavljen zbog vožnje pod utjecajem blizu Malibua. "Židovi su zaslužni za sve ratove svijeta", rekao je policajki.

Gibsonov najveći incident datira pak iz 2010. godine, kad su se pojavile snimke mizoginih i rasističkih komentara koje je snimila njegova bivša djevojka Oksana Grigorieva. "Ako te siluje grupa crnaca, bit ćeš sama kriva", jedan je od citata. Grigorieva je tvrdila i da ju je više puta udario u glavu.

Otac Mela Gibsona, Red Gibson, jednom je u intervjuu holokaust nazvao fikcijom.

U Pobuni u kokošinjcu (Chicken Run, 2000) Mel Gibson posudio je glas pijetlu Rockyju.

Index


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.