Marko Vidojković: “OJ VULINE, TI SI KOMUNISTA” i još šesnaest patriotskih božićnih čestitki

Od režima sam na dar dobio ovaj splet božićnih čestitki, a vi ih kad udari ponoć na Božić, prosledite svom ocu, majci, bratu, sinu, ćerki i naročito kumovima.

Marko Vidojković / 03. Januar 2018

 Braćo Srbi i sestre Srpkinje, polako se približavamo najsrpskijem od svih praznika – Srpskoj Novoj Godini. Ipak, pre nje ide Božić. Znate i sami, braćo i sestre, koliko ume biti komplikovano potrefiti da li se kaže “Hristos se rodi” ili “Hristos vaskrese”, naročito posle prežderavanja koje je usledilo pošto se u ponoć i jedan sekund završio vaš dvadesetčetvoročasovni post.

 Treba vas na vreme snabdeti adekvatnim čestitkama, da ih svojim najmilijim šaljete putem SMS-ova i direktnih poruka na društvenim mrežama, a koje ispisa naprednjački Savet Mudrih, vrhovno tajno telo političke organizacije kojoj poklonismo naše živote. Od režima sam na dar dobio ovaj splet božićnih čestitki, a vi ih kad udari ponoć na Božić, prosledite svom ocu, majci, bratu, sinu, ćerki i naročito kumovima. 

 

Sveti Sava sa nebesa javlja, Andrej Vučić pare u džakove stavlja! Dodaj četres soma jer tako mu godi, Mir Božiji, Hristos se rodi!

 

Ni istarga FBI-ja sprečiti nas neće da oprane pare mećemo u vreće! Neka živi, živi, Beograd na vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi!

 

Car Lazar sa nebesa viče: Oj Aleče srpski položajniče, tvoja vlast sve Srbe na nebesa vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi!

 

Orao srpski sa dve bele glave ljubi Šešelja u oči mu plave, zarđalu kašiku sa sarmom dodaje vojvodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Oj Hrvati da li nas čujete, naši narodnjaci vaspitaće vam dete! Ceca, a ne Tuđman, kod vas je u modi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Oj Vuline ti si komunista, al’ kad ti se podvikne veruješ - u Hrista! Levo oko ide tamo, a desno onamo ti vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Tri soma dinara Palma nek ti dadne, da se odvezeš do Morave ladne. Tamo se udavi u njenoj mutnoj vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Sin Mitrović Željka nek ti zgazi dete, ima l’ lepšeg načina za otić’ s planete. Pinkov dnevnik gledaš, priznaj da ti godi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Čestitku nam Haradinaj piše, ne brinite srpska deco više, o Kosovu Ramuš sada brigu vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Oj Gašiću rumenoga lica, za tebe je ova poslanica! Ti to već znaš jer služba me uhodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Kako samo glasno riče, Republike Srpske predsedniče. ’Samo dreka, ništa dela’ - kod Mileta uvek je u modi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Patrijarh Irinej razmišlja dok gleda kako mu raste brada mudra seda: Da li će audi i na nebo da me vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Za sebe ga neće, al nama pravi dete, Brnabić Ana, iz gimnazije Pete. Dve cure u kadi, to je sad u modi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Ko Milomir Marić da budete mudri, a i lepi kao „Parovi“ na gudri. Dok čekate smrt, Hepi vas razonodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

U ovoj te čestitki, mimo svakog reda, dočekao Jovanovć Čeda! Putevima Gospodnjim sve nas Vučić vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Dragan J Vučićević ogledalo pita kako od govana da pravi se pita. Najjeftinije srpske novine još sto godina da vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi. 

 

Našeg Nešu neki zovu Slina, a on kaže: „Barem me ne zovu „pederčina“.  Mali Alek samo prodanim dušama ne godi, Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Svrha ovih „čestitki“ nije omalovažavanje vernika, već je reč o prazničnom hvalospevu našem mudrom rukovodstvu. Srećan Božić. Hristos se rodi.

 


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.