Америка поручила грађанима: Хитно напустите Индију

СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ поручиле су својим држављанима да због епидемије коронавируса, која се жестоко разбуктала у Индији, напусте ту земљу што је прије могуће.

BUKA portal / 29. април 2021

 

Индија је, подсјетимо, данас забиљежила 379.257 нових случајева цовида-19 и 3645 умрлих, објавило је индијско министарство здравства. Најсмртоноснији је то дан до сада забиљежен у некој земљи погођеној пандемијом вируса САРС-ЦоВ-2.

Америчка амбасада упозорила је своје држављане да "приступ свим типовима лијечничке скрби постаје драстично ограничен".

Ради се о највишој разини упозорења коју амерички Стате Департмент издаје својим држављанима који се налазе у иноземству.

Службено је умрло 200.000 људи, стварна бројка је готово сигурно пуно већа

Укупан број умрлих од цовида-19 у сриједу је и службено прешао 200 тисућа, иако стручњаци наводе да би прави број могао бити пуно већи.

У упозорењу посланом америчким држављанима стоји да путују у Индију односно да ју напусте чим се отвори таква могућност.

"Амерички држављани који желе напустити Индију требали би искористити предност доступног комерцијалног пријевоза", наводи се у упозорењу.

Неки Американци нису могли ући у болнице

Стате Департмент наводи да је и неким њиховим држављанима запријечен улазак у болнице због недостатка простора.

Упозорење Стате Департмента стиже у тренутку кад је Бијела кућа објавила да ће САД у Индију преусмјерити састојке потребне за израду цјепива АстраЗенеца, што би требало омогућити тој земљи тешко погођеној пандемији да произведе додатних 20 милијуна доза цјепива.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.