Ledo gasi proizvodnju u BiH, 50 radnika ostaje bez posla?!

Uprava kompanije Ledo Čitluk saopštila je u utorak radnicima da se nakon 23 godine ukida proizvodnja u fabrici u Čitluku i da bez posla ostaje 50 radnika.

“Uprava kompanije u društvu, ljudi iz Zagreba i Beograda, danas nam je saopštila kako proizvodnja više nije isplativa te da se gasi, a sama proizvodnja u koju se ništa nije ulagalo godinama kompaniji je donosila novac”, naveo je u mailu jedan radnik Leda, objavio je portal Brotnjo.info.

Prije tri godine u fabrici u Čitluku ugašena je proizvodnja sladoleda, a uskoro će biti ugašena pakirnica voća, povrća i ribe – što znači potpuni kraj za proizvodnju koja se odvijala protekle 23 godine, dodaje pomenuti portal.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nezvanično, to će se to dogoditi 31. decembra 2023. godine.

Tim povodom zatražen je odgovor iz kompanije Ledo Čitluk, od koje se očekuje odgovor.

Podsjećamo, Ledo Čitluk bio je u sastavu Agrokora Zagreb, potom dijelom Fortanove, a prije dvije godine prodan je kompaniji Nomad Foodsu, vodećem evropskom proizvođaču smrznute hrane.

Fortenovinu diviziju smrznute hrane, u kojoj je osim Leda i beogradski Frikom, Nomad Foods je kupio za 615 miliona evra.

Ledo Čitluk je u prošloj godini ostvario prihode od 114,4 miliona KM i uknjižio 23,0 miliona KM neto dobiti.

U kompaniji je bilo je 371 radnik na kraju prošle godine, a osim proizvodnje imaju zastupljenu distibuciju, prenose Nezavisne.

Ledo iz Hrvatske je kupio fabriku za proizvodnju sladoleda u Čitluku početkom 2000. godine i osnovao preduzeće Ledo Čitluk d.o.o.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije