<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Integral inženjering" podnio zahtjev za skidanje sa crne liste

Kompanija Integral inženjering jedna je od firmi sa crne liste Sjedinjenih Američkih Država kojoj su ovih dana ugašeni računi u komercijalnim bankama. Iz ove firme kažu kako su im neke od banaka već ugasile račune, dok su ih druge obavijestile da će to učiniti u narednom periodu, piše N1.

02. april 2024, 2:24

Inače, ova firma je u februaru prošle godine podnijela zahtjev za uklanjanje sa crne liste OFAC.

- U ovom procesu Integral inženjering zastupa renomirana i referentna advokatska kancelarija iz Vašingtona i vjerujemo u veoma brzo pozitivno rješenje budući da smo podnijeli dokaze po svim traženim pitanjima - kazali su navodeću da dokazi, uz ostalo uključuju detaljne informacije o poslovanju firme od 2006. godine, te o promjenama u vlasničkoj i menadžerskoj strukturi.

Iz Integral inženjeringa ističu kako su svjesni ozbiljnosti situacije nastale stavljanjem firme pod sankcije SAD i uticaja na njeno poslovanje i reputaciju. Ova kompanija trenutno realizuje 11 projekata u BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

- Tačno je da su neke banke zatvorile račune Integrala, a da su neke najavile mogućnost zatvaranja računa. Očekujemo da nam vlasti Republike Srpske i BiH omoguće normalno poslovanje - istakli su naglašavajući da nemaju zaduženja kod EBRD-a, Svjetske banke ili drugih međunarodnih finansijskih institucija, kako se to povremeno iznosi u javnosti - navode iz ove komapnije.

Nadaju se, tvrde, da će, do skidanja sa crne liste, biti pronađen način za nesmetano funkcionisanje kompanije.

Podsjećanja radi, Integral inženjering je na crnoj listi OFAC završio u oktobru 2022. godine.