Вијест која је одјекнула попут бомбе: Римац Аутомобили преузимају Бугатти?

ВW група већ дуже вријеме преговара с Матом Римцем о овом послу

BUKA portal / 17. септембар 2020

 

Римац Аутомобили налазе се пред преузимањем Бугаттија, тврде извори блиски управи Волксwаген групе. То је вијест коју је објавио њемачки Манагер Магазин, потом агенције и портал Цар Магазине. ВW је у процесу консолидације портфеља својих аутомобилских брендова. Међу њима су Бугатти, Порсцхе и Римац Аутомобили.

Римац Аутомобили, Бугатти и ВW група засад немају коментара.

Тим Браво, водитељ комуникација Бугаттија није желио коментарисати ову информацију, али је истакнуо да је Бугатти протекле двије године пословао позитивно и да је на путу да му продаја иде као и лани, унаточ пандемији.

Извори блиски трансакцији наводе да ВW група жели Римцу пребацити власништво над Бугаттијем преко Порсцхеа, који је сувласник 15,5 посто дионица твртке Мате Римца. План је, наводно, да ће Порсцхе повећати удио у Римац Аутомобилима, а заузврат у мираз донијети Бугатти.

Управа ВW групе наводно је прошле седмице дала зелено свјетло за ту трансакцију, а сад се чека да исту потврди и Надзорни одбор.

ВW група наводно већ дуже вријеме преговара с Матом Римцем о овом послу и ти су преговори отишли врло далеко.  Извори блиски ВW-у тврде да група тражи рјешење и за Ламборгхини, СЕАТ, Итал Десигн, Бентлеy и Дуцати. 

Мате Римац прије седам дана у Загребу је на конференцији Подузетнички миндсет 2020 изјавио да припрема једно ново велико изненађење. Није желио открити детаље. Но, том је приликом истакнуо да му твртка запошљава 900 запосленика и да планира отворити уред за њих још 400.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.