Колегијум други покушај: Сви стигли на вријеме

Сједница Колегијума Скупштине Града на којој је требало да буде утврђен датум одржавања ванредног засједања градског парламента о буджету, одгођена је и управо почиње, јер су сви стигли на вријеме.

BUKA portal / 08. април 2021

Foto: BUKA

 

Јучерашњи колегијум отказан је јер је Драшко Станивуковић каснио на сједницу.

То је изазвало бурну реакцију Станивуковића на конференцији за медије, коју је Илић затим напустио.

"Одгађају састанак. Како их није срамота овог напаћеног народа. Могу вам рећи шта је проблем, какав одгођен састанак, људи, болан. Ово је постао дивљи запад", рекао је.

 Станивуковић је истакао је да је на овој сједници требало да се договори датум сједнице Скупштине која треба да разматра најважнији градски документ, због чијег је неусвајања град тренутно у великим проблемима.

"Због бројних обавеза које имам, закаснио сам на сами почетак сједнице Колегијума, али сходно важности теме данашњег засједања, требало је да ме причекају. Ни сједница Скупштине Града никада није почела на вријеме, па нико није правио проблем" казао је градоначелник. Он је додао како је био на другом спрату.

 

Предсједник Скупштине града Бањалук, Младен Илић рекао је да се сједница Колегијума помијера за данас.

" Немам модалитет да одборнике односно шефове клубова задржим у сали и да некога сачекамо. Изгубли су стрпљење и напустили салу и на тај начин данас нисмо имали потребан кворум, а и сам градоначелник није присуствовао који је као предлагач морао да буде" – образложио је Илић одлуку о одгађању сједнице Колегијума.

Нагласио је да је важно да се Колегијум састане и утврди термин и дневни ред ванредне сједнице.

"Показали смо у претходним данима, и Скупштина и Градска управа, да смо кренули једним нормалним путем и свему овом даћу поново прилику за сутра за када ће бити упућен и позив за нову сједницу Колегијума" навео је он.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.