Драстично другачије, али могуће: Овако ће свијет изгледати за 50 година, а тек да видите гдје ће и како људи живјети?!

Група британских академика и футуролога предвиђа масовну производњу органа са 3Д штампача, импланте за праћење човјековог здравственог стања и куће које се саме чисте

BUKA portal / 01. септембар 2019

Подводни аутопутеви, спортови са летећим скејтбордима (ховербордовима) и годишњи одмори у свемиру, само су неке од ствари које ће постати дио свакодневице за 50 година, показује извјештај о будућности технологије, који компанија “Самсунг” наручила поводом отварања њихове нове хај-тек продавнице у Лондону, пише Даyли Маил.


Група британских академика и футуролога такође предвиђа масовну производњу органа са 3Д штампача, импланте за праћење човјековог здравственог стања и куће које се саме чисте.


Извјештај предвиђа да ће се саобраћај у Европи и другим областима од 2060. одвијати под водом, кроз тунеле којима ће се кретати супербрзе капсуле.

 

svijet-za-50-godina-1


Када је ријеч о здрављу, виртуелни пратиоци и медицинске сестре постаће уобичајена појава: пратиће здравствено стање човјека током живота и преводити симптоме и болести на све језике.


Масовно штампање виталних органа на 3Д штампачима гарантоваће замјену онда када буде потребно, а инсекти ће постати главни извор протеина.


– У наредних 50 година догодиће се до сада невиђене технолошке промјене и иновације – каже Джеклин де Рохас, предсједник компаније ТецхУК и један од аутора извјештаја, преноси Српскаинфо.


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.