Брачни пар Макрон само на цвијеће потрошио 600.000 евра

Француски председник Емануел Макрон и његова супруга Брижит на мети су критика након што је у јавност изашла информација да су током пандемије на цвијеће потрошили готово 600.000 евра.

BUKA portal / 12. јануар 2021

 

Политичка публикација Политис открила је да је предсједнички пар прошле године толико потрошио на цвијеће за Јелисејску палату, своју службену резиденцију у Паризу, пише Дејли Мејл. То значи да је њихов буджет за цвијеће готово пет пута већи од буджета њихових претходника Франсоа Оланда и Николаса Саркозија.

Француска јавност је шокирана потрошњом предсједника Емануела (43) и његове супруге Брижит (67) у тренутку кад се земља тешко опоравља од финансијских посљедица пандемијом вируса корона. Макронова влада је за економски опоравак обећала 100 милијарди евра.

Политис открива да је Јелисејска палата потрошила готово 20.000 на биљке, још толико на орхидеје, нешто више од 30.000 на зеленило те још 398.000 на резано цвијеће за букете.

Примећено је и да је буджет за цвијеће нагло порастао баш у вријеме кад је Јелисејска палата била затворена за јавност, а због пандемије вируса корона је било врло мало пријема.

Јавност је овогодишњу потрошњу на цвијеће назвала срамотном.

"Од нас се тражи да штедимо, плаћамо више пореза, а они се забављају", "Криза очигледно не утиче на све", "Каква срамота и непоштовање према онима који немају ништа, какво бацање јавног новца", написали су људи на друштвеним мрежама, преноси Даилy маил.

(Б92)


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.