<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tanja Topić o najavi prekida kontakata sa Amerikancima i Britancima: Pitanje ko će polomiti zube

17. mart 2023, 6:19

Politička analitičarka Tanja Topić kaže za BUKU da je očito da se zahuktava verbalni sukob na relaciji Milorad Dodik-USA.

"Ranije smo imali najave podnošenja tuzlžbi protiv bivših visokih predstavnika uz angažovanje pravnih timova. Sada se prijeti angažovanjem pravnih stručnjaka koji bi trebalo da sastave sve povrede Dejtonskog sporazuma od strane USA I V.Britanije. Pitanje je šta s tim dalje a još je vazlžnije pitanje ko će polomiti zube odnosno ko će na kraju imati veću štetu od prekidanja kontakata" kaže za BUKU Tanja Topić

On za kraj ističe da politika konflikata, inata, prijetnji, ucjena u trenutnoj geopolitičkoj situaciji više naginje ka gubitničkoj i izolacionističkoj.

Podsjetimo, iz kabineta Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske saopšteno je danas da je na jučerašnjem sastanku Vijeća koalicije koja vrši vlast u RS odlučeno da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u Bosni i Hercegovini.