Sastanak Pokreta za državu i "osmorke" ( FOTO)

Satanak u Banjaluci

11. januar 2023, 6:25

U toku je sastanak Kluba poslanika Pokret za Državu sa predstavnicima političkih partija iz Federacije BiH, tzv. „osmorke“ u vezi sa budućim sastavom Savjeta ministara BiH, javlja reporter BUKE iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Na sastanak su došli Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, Aljoša Čampara, bivši kadar SDA, a novi član stranke Narod i pravda, Nerin Dizdar iz Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, kao predstavnici Osmorke, a sa druge strane Sevlid Hurtić, osnivač stranke BH Zeleni i dio Pokreta za državu u RS, Saša Grbić, član predsjedništva SDP-a i Mirsad Duratović iz Pokreta za državu.

Podsjetimo da je danas Milorad Dodik, lider SNSD-a potvrdio da je aktuelni ministar u Vladi Republike Srpske Sevlid Hurtić prijedlog za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

"Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je u dogovoru sa predstavnicima „osmorke“ danas uputio novi prijedlog kandidata za Ministra za ljudska prava i izbjeglice, gospodina Sevlida Hurtića. Upućivanjem ovog prijedloga su stvoreni svi uslovi za formiranje Savjeta ministara", saopšteno je danas iz SNSD-a