<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Objavljena prognoza do sredine decembra: Već sutra stiže preokret...

Minimalne temperature zraka u petak i subotu varirat će od 10°C do 15°C, a najviše dnevne između od 14°C i 20°C

30. novembar 2023, 5:19

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od 1. do 14. decembra. Ako je suditi po predviđanjima bh. meteorologa, i narednih dana nas čeka dosta oscilacija i drastičnih promjena temperatura zraka, a bit će i puno padavina.

Prvog i drugog decembra Bosna i Hercegovina biće pod uticajem toplih i vlagom bogatih zračnih masa sa jugozapada, koje će usloviti natprosječno toplo, ali nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Više padavina očekuje se na jugu, jugozapadu i zapadu, a najmanje na sjeveroistoku zemlje. Pored padavina vrijeme će karakterisati umjeren do jak vjetar južnog smjera.

U nedjelju (03.12.) i dalje će preovladavati oblačno ali i znatno hladnije vrijeme tako da je na višim nadmorskim visinama moguća susnježica i snijeg.

Od ponedjeljka izgledna je blaga stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavaće umjereno oblačno s jutarnjim mrazom u Bosni.

Minimalne temperature zraka u petak i subotu varirat će od 10°C do 15°C, a najviše dnevne između od 14°C i 20°C. Od ponedjeljka jutarnje biće u rasponu od - 5°C do 0°C u Bosni, na jugu zemlje do 4°C.

U periodu od 07.12. očekuje se jače naoblačenje sa snijegom u višim područjima u Bosni i kišom u Hercegovini. Nestabilno vrijeme zadržaće se do kraja prognoznog perioda.

Jutarnje temperature kretat će se između -2°C i 4°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 4°C i 10°C, u Hercegovini do 12°C, navodi se u prognozi FHMZ-a.