<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko je odbio da se sastane sa Šmitom u Banjaluci?"To je klopka za opoziciju"

Narodni poslanik Nebojša Vukanović primio je poziv na sastanak sa Šmitom u Banjaluci ali je to odbio.

12. septembar 2023, 8:11

On je rekao kako je dobio emejl, te telefonski poziv iz Kabineta Kristijana Šmita, poziv na sastanak danas u 13:30 časova u hotelu Meriot u Banjaluci.  Odmah je, kako kaže, odgovorio da ne želi doći na sastanak, koji predstavlja klopku za opoziciju, sa ciljem kompromitacije, i detaljno obrazložio razloge svog nedoslaska.

"Šmita ne interesuje šta misli narod i opozicija, jer za dvije godine od kako je došao nije našao za shodno da nekog pozove na sastanak, i očigledno je da želi zloupotrijebiti opoziciju kao sredstvo za igre i obračune sa Dodikom, i u tom ne želim da učestvujem. Uzurpator je pokazao da je kukavica, ponovo se povukao i ponizio Republiku Srpsku i srpski narod, obesmislio i ponizio sve nas pričom o jajima i paradajzu za Šmita. Opet je kukavica i Uzurpator klepio ušima, uzmakao, pokazao da je Jajara bez jaja, kojima bi gađao Šmita, i bez karaktera, a bez komentara je pokušaj Šmita da nas grubo zloupotrijebi i kompromituje, zbog svojih ličnih interesa i želje da prkosi Dodiku dolaskom u Banjaluku, i tako ga javno ponizi." napisao je Vukanović na svom blogu.

I juče popodne oglasila se predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, priznavši kako je dobila poziv poziv za sastanak sa Šmitom, danas u Banjaluci. Kako je navela, odgovorila je negativno te da neće prisustvovati navedenom sastanku.

"Molim ostale aktere političke scene da ne govore u moje ime i u ime Narodnog fronta. Mejl sam poslala sat vremena nakon njegovog zvaničnog prijema, čim sam bila u prilici da to učinim.  Razloge odbijanja sastanka ne moram detaljno obrazlagati. Ovo je bio jedinstven stav svih članova predsjedništva Narodnog fronta i nikakvog kolebanja po ovom pitanju nije bilo" napisala je ona na društvenim mrežama.