Bosanka uvrštena na listu najljepših žena, sada želi otići iz BiH

Svoju karijeru planira ostvariti izvan granica Bosne i Hercegovine.

05. februar 2023, 11:36

Asima Sefić iz Bihaća, koju je portal Brightside prije dvije godine uvrstio na listu najljepših neobičnih djevojaka na svijetu, kaže kako svoju karijeru planira ostvariti izvan granica Bosne i Hercegovine.

Trudila sam se ostvariti rezultate, biti primjer drugim mladima koji mahom odlaze iz zemlje, ali, nažalost, ni ja sebe više ne mogu vidjeti u državi za koju znam da ne mogu ostvariti svoje planove i raditi na napretku. I dalje živim u Bihaću, ali svakako ne planiram svoju budućnost graditi ovdje”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

“S obzirom na to da se nisam htjela nastaviti u BiH baviti modelingom jer znam da ne bih postigla ciljeve i želje koje sam nakanila, počela sam raditi za hrvatsko tržište. Često sam dolazila u Hrvatsku, prvenstveno jer je sjedište moje agencije u Zagrebu”, dodala je Asima koja je nekoliko puta bila na naslovnici Voguea i Huffington Posta.

Asima priznaje kako baviti se modelingom nije uvijek jednostavno.

“U modni svijet ušla sam vrlo mlada i nezrela. Naravno, trebalo mi je dosta vremena da steknem samopouzdanje, pa samim time i da naučim kako mi ne žele baš svi dobro. Naučila sam da se za svoj uspjeh i cilj treba uistinu dosta truditi jer sve ono što sam dosad ostvarila – trebalo je dosta patnje da do toga i dođem. Svaki posao, pa tako i ovaj, ima i svoje mane i vrline”, zaključila je.