Ponovo se obrušila fasada u Sarajevu, građani ogorčeni

Foto: Buka

Komad fasade sa austrougarske zgrade odlomio se i pao na šetnicu u jednoj od najprometnijih ulica u Sarajevu – Ferhadiji.

Fasada se obrušila oko 16.00 časova, a na sreću niko nije povrijeđen iako je frekvencija građana i turista velika.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zgradom upravlja Sarajevo stan, a prije nekoliko sedmica gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić optužila je upravitelje za neodržavanje fasada na stambenim zgradama.

Obrušavanje starih fasada u Sarajevu je u posljednje vrijeme učestala pojava, zbog čega se građani osjećaju nesigurno i apeluju na vlasti da riješe problem prije nego što neko bude povrijeđen.

“Očito je da je ovo počelo često da se dešava. Ovo je drugi put u skorije vrijeme,  što znači da ovo nije kraj, da bi moglo biti još ovakvih situacija.  Čovjek se osjeća nesigurno, a osjeća se i jadno i izigrano kada vidi ove table, kojima oni misle da rješavaju sve probleme – ‘pazite, fasada se obrušava’. To nije rješenje. To posebno vrijeđa inteligenciju, jer nije po zakonu i treba da se reaguje, odnosno da se to na vrijeme riješi prije nego što neko plati glavom”, ogorčen je Predrag Šarkinović, prolaznik sa kojim smo razgovarali.

“Ovo je već drugi put u mjesec dana. Gradonačelnica i gradske vlasti o svemu drugom brinu samo o nama stanovnicima, građanima koji se kreću ovuda uopšte ne razmišljaju. Ovo je bruka i sramota”, kazao je za Buku Sarajlija Erol Arnautović.

Podsjećamo, samo nekoliko stotina metara niže od zgrade sa koje se danas odlomila fasada, prije mjesec dana je povrijeđena starija žena na koju je pao dio sa obrušene fasade. 

Gradonačelnica Karić je tada povrijeđenoj ženi ponudila pravnu pomoć.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije