“Hejt, SLOVEni, još ste živi?”: Tri godine od premijere spota magazina BUKA koji je osvojio regiju

Buka magazin je 10. aprila 2021.godine objavio video spot “Hejt SLOVEni još ste živi”, snimljen pod režiserskom palicom genijalnog Predraga Ličine, a u kojem glume Severina, Goran Bogdan i Hristina Popović i u narednih par dana najveći mediji u zemlji i regiji prenijeli su video i informaciju o našoj kampanji protiv govora mržnje, uz punu podršku ideji i realizaciji.

Podsjetimo, spot je sastavni dio Kampanje protiv govora mržnje koju je Buka realizovala tokom 2020. i 2021.godine

“Nit vodilja kampanje je pozdrav ‘Hej, Sloveni’, koji smo prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”, kazao je glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović prilikom premijernog prikazivanja spota.Podršku kampanji dali su mnogi ljudi iz javnog života regije.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Hejt SLOVEni, još ste živi? je osvojio regiju i Youtube kanalu ima preko 1.200.000 pregleda, a ukupno sa ostalim kanalima BUKE ima preko 2 miliona pregleda. 

Prema našim proračunima spot je pogledalo oko 10 miliona gledalaca širom Evrope!

Učesnici iz spota su video podijelili i na svojim profilima na društvenim mrežama, gdje je takođe imao značajan broj pregleda, npr. na Severininom Instagram profilu imao je 667.000 pregleda, a na profilu Gorana Bogdana na Instagramu video je imao 280.000 pregleda.

Urednik Buke je gostovao na mnogim televizijama u BiH i u regiji – N1 Srbija, N1 BiH, RTL, O televizija, HRT, Radio Slavonski Brod, Prva CG, Nova S kod Zorana Kesića itd. gdje je ujedno prikazan i glavni video kampanje, te se tema govora mržnje nametnula kao izuzetno važna u cijeloj regiji.

O kampanji se govorilo na najvažnijim medijskim festivalima u regiji, kao što su onaj u Fažani i Rovinju.

Snimljena je i norveška verzija spota

Video pogledajte ovdje

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije