Artan Lili objavio pjesmu Otrov, koja je nastala u mračnom periodu Korone

Nakon saradnje sa Canetom iz Partibrejkersa i pjesme Rokenrol posle rokenrola, popularni beogradski bend Artan Lili snimio je i pjesmu Otrov, a ovaj put gost im je bio poznati muzičar i producent Nikola Vranjković. Spot za pjesmu snimila je Romana Slačala, a montažu je radio Bojan Slačala.

U kratkom intervjuu sa vođom benda Artan Lili Bojanom Slačala koji je dao za Buka magazin saznali smo nešto više o stvaranju najnovije pjesme Otrov.

Evo, nakon saradnje sa Canetom, uradili ste pjesmu i sa Vranjkovićem. Da li je to stavljanje tačke na ovu godinu i mislite li da će pjesma Otrov biti slušana u narednoj godini?

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Naravno da će biti slušana. Pesma je dobra, tema je večna, publika oduševljena, dakle, sve ide kako treba. Ovo je još jedna od onih velikih pesama grupe, nama jako važna, kao i saradnja sa Nikolom Vranjkovićem.

Kako je nastala pjesma Otrov?

Nastala je pre dve i po godine, za vreme korone. Naš menadžer Peđa Hrčak nam je dao klub Elektropionir da vežbamo i tu smo je napravili. Nešto iz tog mračnog perioda je ostalo zauvek da provejava kroz atmosferu pesme. Moj je utisak da se to čuje u pesmi.

Da li je Vranjković koautor ili samo gost na pjesmi?

Mi smo uradili pesmu i tekst, on je dopisao svoju strofu i zajedno smo je završili u studiju. Sve je teklo kao podmazano. Izuzetna saradnja i razmena iskustava na najvišim levelima. Zajedno smo miksali pesmu sa Ivanom Petrovićem, starim saradnikom grupe, a onda se na priču nadovezao Marko Benini i uradio mastering. Dakle, sve legenda do legende.

Kažu da je Nikola težak za saradnju, da li u tome ima imalo istine?

Jeste, ali nismo ni mi nimalo lakši. Kad smo skontali da smo isti, odmah smo pukli od smeha i navalili na posao. Ovo miksovanje će nam svima ostati u lepom sećanju.

Koliko je trebalo vremena da se realizuje ova pjesma i spot?

Od početne ideje do završne realizacije dve i po godine. A radili smo svaki dan na tome.

Planovi Artan Lilija za sljedeći period?

Koncerti i novi singl-spotovi. Sve isto kao i do sad.

Kad ćete raditi koncert u Banjaluci?

Čim nas neko pozove.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije