Na prodaju cijelo luksuzno naselje u BiH. Investicija propala

Ovo naselje koje je dobrim dijelom izgrađeno, iako je još u izgradnji, prodaje se za nešto manje od tri miliona maraka, tačnije 2.835.442 KM.

Prodaja će biti obavljena 27. novembra, a na zahtjev Ziraatbank BH protiv firme Dido d.o.o.

Inače, firma “Dido“ je 2017. godine u Sarajevu predstavila luksuzno stambeno naselje Golden Hills, koje će, kako su tada rekli, niknuti na skoro 25.000 kvadratnih metara u Tarčinu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema riječima investitora iz Turske i Švajcarske, koji su osnovali kompaniju “Dido“, naselje će imati 29 vila, ali i mnogobrojne prateće sadržaje, kao što su sportsko-rekreativni centar, igrališta za djecu itd.

Burcu Uygur, jedan od partnera grupacije “Dido”“, tada je istakao da kompanija postoji preko 20 godina, a da je Golden Hills prvi projekat koji će realizovati u BiH, piše BiznisInfo.ba.

Prema podacima BiznisInfo.ba, vlasnici kompanije su Burcu Uygur i Atalay Hakan iz Turske, te Charles Schmidhauser iz Ženeve u Švajcarskoj.

“Kako se danas uvjerila naša ekipa, naselje je dobrim dijelom izgrađeno. Izgrađeno je 15-ak luksuznih vila. Na neke je već postavljena i fasada, dok na druge još nije”, piše ovaj portal.

Kompanija je u međuvremenu zapala u finansijske probleme, a računi su joj blokirani zbog dugovanja.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije