MUP RS: Ovo su svi incidenti zabilježeni na dan izbora

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Izbori 2024" koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora zabilježio je do 12.00 časova više incidenata.

Pregled incidenata:-

Policijski službenici su sankcionisali lice S.Ј. iz Istočnog Starog Grada zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru (ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo). Lice je prijavljeno da je u 7.30 časova na biračkom mjestu u Hreši uputilo prijetnje članu biračkog odbora.

U 9.16 časova lice R.S. prijavilo je lice M.R. da u Bratunacu građanima nudi po 200 KM kako bi glasali za određene kandidate za načelnika opštine i odbornike u opštini. Po prijavi postupaju policijski službenici Policijske uprave Zvornik.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U 9.30 časova Policijskoj stanici Teslić obratila se K.D, predsjednik biračkog mjesta Slatina u Tesliću i prijavila lice B.D. da je pokušalo da glasa sa ličnom kartom drugog lica. O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu zloupotreba biračkog prava. Policijski službenici PS Teslić preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ovog ovog krivičnog djela.

U 9.30 časova predsjednik biračkog mjesta u ulici Vuka Karadžića u Kozarskoj Dubici Ј.P. prijavio je lice S.N. da je nakon glasanja odbio da listić ubaci u predviđenu kutiju, nakon čega je glasački listić iznio sa biračkog mjesta i bacio u kantu za smeće. Policijski službenici PS Kozarska Dubica o tome su obavijestili nadležnog tužioca OЈT Prijedor koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela te da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.-

Policijskoj stanici Zvornik obratio se predsjednik biračkog mjesta Đulić O.S, te prijavio dva lica da su u mjesto Đulić uputili verbalne prijetnje. Policijski službenici postupaju po prijavi.-

Oko 9.40 časova u Policijskoj stanici Milići lice B.V, predstavnik jedne političke partije, prijavilo je da Dom zdravlja Milići izdaje potvrde licima da ne mogu samostalno glasati, a da se radi o licima za koje on smatra da su sposobna za samostalno glasanje. Policijski službenici postupaju preduzimaju mjere i radnje u vezi sa navedenom prijavom.

Oko 9.40 časova prijavljeno je da je na biračko mjesto Pojezna u Derventi pristupilo lice B.N. koje je ja suprugom razgovaralo tokom glasanja. Od strane predsjednika biračkog mjesta upozoreni su na ponašanje, nakon čega je B.N. pocijepao svoj i suprugin glasački listić i udaljio se sa glasačkog mjesta. O tome je obaviješten dežurni tužilac OЈT Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu uništavanje izbornih isprava. Po navedenom postupaju policijski službenici PS Derventa i preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

U 10.15 časova Policijskoj stanici Stanari obratio se član komisije na biračkom mjestu Ostružnja Donja i prijavio da mu je lice R.D. uputilo verbalne prijetnje. Po prijavi postupaju policijski službenici PS Stanari.- Na području Policijske uprave Bijeljina na četiri lokacije prijavljena je zloupotreba mobilnih telefona na način da je pokušano fotografisanje glasačih listića. U svim slučajevima obaviješteni su dežurni tužioci nadležnog tužilaštva koji su se izjasnili da nema elemenata krivičnog djela. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju prekršajne odgovornosti.

Policijskoj stanici Vlasenica prijavljeno je da je od 10.45 do 11.20 časova došlo do prekida glasanja na biračkom mjestu Piskavice u Vlasenici zbog narušenog javnog reda i mira. Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u vezi sa navedenom prijavom

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije