Otvorena nova bolnica u Doboju, opsluživaće 330 hiljada stanovnika

-Nova Bolnica “Sveti apostol Luka” otvorena je danas u Doboju u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske.

Nova bolnica projektovana je da dugoročno opslužuje 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline i da odgovori izazovima savremene medicine.

Objekat opremljen najsavremenijom medicinskom tehnologijom i pruža kapacitet od 450 bolesničkih kreveta, uključujući specijalizovane jedinice intenzivne i poluintenzivne njege.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U obraćanjima je istaknuto da je ovo simbol međunarodne saradnje i zajedničkog truda, od domaćih radnika, preko stručnjaka iz Кine, lokalnih podizvođača i dobavljača.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Prisutni su i predstavnici Ambasade Кine, kompanije “Čajna sinofarm internešnel korporejšn” i “Šansi konstrakšn investment grup”, pravoslavno sveštenstvo, predstavnici lokalnih zajednica u Srpskoj, generalni konzul Srbije u BiH i brojni građani.

Ovo je jedna od najznačajnih investicija Vlade Republike Srpske u zdravstvenom sistemu, ukupne vrijednosti 104 miliona КM, za koji su sredstva obezbijeđena iz republičkog budžeta.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije