Glumici Meg Ryan uručeno Počasno Srce Sarajeva

U znak priznanja za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, američka glumica je dobila priznanje Počasno Srce Sarajeva na 30. SFF-u.

“To je Sarajevo. Ima više mu*a od ostalih. Sada, bilo ko, bilo gdje ko trpi bilo kakvu vrstu nasilja ili agresiju i osjeća se usamljeno, može se ugledati na ovo mjesto i vas kao primjer. Vi se dokaz da je raznolikost moć i da je umjetnost bilo šta zbog čega se osjećate manje usamljeno i da nas umjetnost povezuje bez ikakvih prepreka. Nema razdvajanja. Umjetnost, a ne rat”, dodala je ona prilikom uručenja priznanja i još jednom se srdačno zahvalila.

Poznata američka glumica Meg Ryan se prethodno predstavila u programu Masterclass kojim je moderirao bh. reditelj Danis Tanović poručivši da se gluma uvijek i stalno uči od raznih ljudi u svijetu filma.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Istakla je da joj je čast biti u Sarajevu, a podijelila je detalje o svom početku bavljenja glumom. Govorila je o mnogim filmovima u kojima je glumila, ali i o svom filmskom ostvarenju “What Happens Later”, koji će biti prikazan na ovogodišnjem 30. Sarajevo Film Festivalu.

Meg Ryan je posebno popularna po svojim ulogama u romantičnim komedijama. Za film “What Happens Later” napisala je scenarij, a u ovom filmskom ostvarenju glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem. Popularnu glumicu gledaoci posebno pamte po ulogama u filmovima “Imaš poruku”, “Kad je Harry sreo Sally” i “Romansa u Seattleu”.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije