Vlada FBiH obnavlja vozni park, kupuje 14 potpuno novih auta: Cijena prava “sitnica”

Vlada Federacije BiH obnavlja vlastiti vozni park, a za ovu namjenu spremna je da utroši vrtoglavih 1,6 miliona KM.

Za potrebe federalne izvršne vlasti, biće kupljeno 14 potpuno novih automobila, odnosno koji su proizvedeni 2024. godine, a pojedina ministarstva, kako prenose tamošnji mediji dobiće po dva vozila.

Nermin Nikšić, predsjednik Vlade Federacije BiH staviće potpis na kupovinu volksvagen Touarega PA R-Line 3.0 I V6 TDI SCR 4motion, a isto vozilo dobiće i kabinet potpredsjednika federalne Vlade, Vojina Mijatovića.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Mijatović koji rukovodi resorom razvoja, poduzetništva i obrta, dobiće za potrebe kabineta još jedno vozilo, a riječ je o automobili golf 8, pišu federalni mediji.

Automobil “ispod čekića” očekuje i drugog Nikšićevog zamjenika i ministra finansija FBiH, Tonija Kraljevića, kome će biti kupljen audi A6 (C8) 40 TDI quattro Stronic Advanced FL.

Pet ministarstava dobiće iste automobile.

Riječ je o volskvagen Arteon R-Line 2.0 TDI DSG 4motion, koji će “obogatiti” Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH, Ministarstvo trgovine, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,  Ministarstvo pravde, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, te Ministarstvo prostornog uređenja, koje će kupiti još jedan auto, a to je golf A8.

Za golf A8, odlučili su se i u Ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Nadležni u FBiH tu nisu stali.

Novo vozilo kupuje i kabinet predsjednika Federacije BiH, Lidije Bradare, a oni su izabrali da to bude audi A6 (C8) 55 TFSI quattro Stronic S line FL.

Treba dodati i da će tri nova vozila dobiti i Poreska uprava FBiH, a po jedno Tužilaštvo i Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije