Slučaj Đurović zataškan?: Nikola poginuo, otac ne vjeruje u zvaničnu verziju

Javnost je manje ili više informisana o slučaju saobraćajne nesreće od 21. 8. 2011. u kojoj je život izgubio Nikola Đurović, sin Darka Đurovića iz Banje Luke koji poslije toliko godina i danas, nakon što je službeno osuđeni Nenad Radinković odležao kaznu, ne odustaje od svoje teze kako službena verzija priče jednostavno nije tačna.

S tim u vezi, Đurović je 2022.godine podnio novu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Radinkovića u namjeri da se ponovi krivični postupak i započne nova istraga. Predmet je prebačen u OJT Banjaluka. No, Kako tvrdi Darko Đurović predmet je već dvije godine u ladicama tužioca OJT Slobodana Salića. Danas je konačno dobio poziv u OJT. Na saslušanju, trebao se pojaviti i Nenad Radinković, no, to se nije dogodilo.

Ispred OJT Banjaluka, stigao je ipak otac ubijenog Nikole Đurovića, tvrdeći da je optuženi Nenad Radinković na “aukciji” prodavao “istinu”.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Onog momenta kada je Radinković objavio da se saobraćajka nije dogodila na onakav način na kakav su prezentovali Tužilaštvo i policija i da će on u suštini reći pravu istinu i sa tom izjavom, ja smatram da je on došao da zavrti priču , odnosno da uzme još novaca. Nakon toga on je u Beogradu otvorio aukcijsku prodaju upravo te istine, početna cijena mu je bila 100.000 evra, međutim, to u Beogradu nije prošlo , pa je na kraju u stanu u Banjaluci u Cerskoj ulici nastavljena aukcijska prodaja, a koliko su mu dali para, ne znam, Stefan Blagić je bio na svim tim aukcijama kojii nije imao te pare, ali mi je on svjedok da će biti da je aukcijska prodaja postojala , i sve sam to predočio tužiocu Slobodanu Saliću, a pored Blagića, glavni svjedok saobraćajne nesreće je Goran Bajičić otac onih koje su bile učesnice tu noć , on je u suštini vidio stvarne učesnike i kako se nesreća dogodila ali Tužilaštvo i Sud nikada nisu ga pozvali ” tvrdi Đurović.

Tvrdi i da se obraćao brojnim organima vlasti. No, odgovora nije bilo.

“Dvije godine se ništa ne dešava a ja sam to tada predočio, dvije godine je predmet kod tužioca Slobodana Salića , kada god bi mu pisao, nije mi odgovarao i ja to sve imam ovdje kod sebe, a o izgleda radi da se zaštitie visoki funkcioneri koji su skrivili tu nesreću , Pored OJT dopis sam uputio VSTV-u, OHR-u i Tužilaštvu BiH, pisao sam i Republičkom tužilaštvu, ali nemam nikakav odgovor . U Tužilaštvu BiH je bila prva krivična prijava koji su proslijedili u Banjaluku ” rekao je Đurović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Danas, kako je dobio odgovor iz OJT Banjaluka da će u 13h biti saslušan Nenad Radinković, s obzirom da je kako su napisali u OJT određeno vrijeme bio nedostupan a postupajući tužilac na bolovanju, kada su se stekli uslovi za njegovo saslušanjje, on se nije pojavio.

Đurović kao i ranije tvrdi, slučaj je zataškan.

“Očekivao sam da će da govori šta se u suštini stvarno dogodilo i ko su pravi krivci , a to se zna ko su, jedan je Stanislav Čađo a drugi je vozač vrha vlasti, kako reče tužiteljka Petković, dok je vodila proces, kad je zvala mene i moju bivšu suprugu u tužilaštvo da dođemo, ja sada ne pričam kao tužilac nego kao građanka, ja kao građanka sam čula da je ovu saobraćajnu nesreću skrivio Stanislav Čađo i vozač vrha vlasti, da je tu noć bila trka između Čađe i vozača vrha vlasti a vrlo interesantno ko je sjedio na desnom sjedištu vozača vrha vlasti, ako kažete vrh vlasti, znate ko je vrh vlasti , znači on je sjedio na desnom sjedištu, zato su otkinuli desni vazdušni jastu” da se ne zna ko je sjedio ” tvrdi Đurović.

Ovi navodi nikada nisu potvrđeni sudskom presudom, a otac Nikole Đurovića i dalje ustrajava na nezvaničnim tvrdnjama.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije