Uhapšen Banjalučanin Nenad Radinković, osumnjičen za otmicu

Banjalučanin Nenad Radinković uhapšen je zbog sumnje za otmicu koja se desila prije dva dana, 17. na 18. maj ove godine.

Kako saznajemo, otmica se desila u okolini Banjalke, a Radinković je osumnjičen da je oteo muškarca i za njegov otkup od porodice tražio veliku sumu novca.

“Istraga još traje, sumnja se da je tražio između 200.000 i 500.000 KM. Dio novca je i dobio. Sumnja se i da je oštećenom nanio povrede”, kazao nam je izvor iz istrage.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Uhapsili su ga pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS i predali danas u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Sumnjiči se da je počinio krivična djela sprečavanje dokazivanja, otmica u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Radinković je od ranije poznat policiji. Učestvovao je u saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjaluci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović i zbog toga je osuđen na četiri godine zatvora. Nakon presude pobjegao je u Francusku gdje je uhapšen 2013. godine.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije