POTENCIJALNA EKOLOŠKA KATASTROFA: Dep-ot zatvorio vrata kamionima Čistoće iz Banjaluke!

Foto: BUKA, arhiva

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao da u protekla dva-tri dana pronalaze suluda rješenja, ali su rješenja. 

“Dep-ot je zatvorio vrata kamionima Čistoće i to je potencijalno ekološka katastrofa. Niko nema pravo da komunalnu uslugu zatvori kakav god da je problem. To je krivična odgovornost. Izlazila je komunalna policija pa je odblokirala tu odluku, a pa su opet zablokirali ulaz. Pozivam ljude koji upravljaju Depotom da zaustave tu budaleštinu. Kažu Čistoća nešto nije platila, koliko je, izmiriće se sve. Sve može, grad će platiti, ali odvoz smeća ne smije da stane. Neko ko to brani čini krivično djelo i čini potencijalnu ekološku katastrofu i uzurpira grad i jednu od najvažnijih komunalnih djelatnosti. Danas ih strpljivo, miroljubivo i mirno molim da to ne čine i ne rade, nego da rade svoj posao. Sinoć sam se oko 23 časa čuo sa direktorom čistoće i pronalazimo zamjenska rješenja, ali Depot nema alternativu. Trenutno je situacija kontrolisana, ali apelujem da ne dođe dalje do većih problema”, odgovorio je Stanivuković na pitanje reportera BUKE. 

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

JP “Dep-ot” Banjaluka obavijestilo je preduzeće Čistoća o raskidu Ugovora o odlaganju otpada. Kako saznajemo danas bi trebao biti održan sastanak Čistoće, predstavmika Grada i Dep-ota.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije