Odbornici iz Jezera dopušteno da glasa putem vibera: “Nećemo da dajemo legitimitet ovoj skupštini”

Foto: protesti protiv geoloških iskopavanja u Jezeru

Odbornik iz Jezera Milan Kutanjac objavio je da je napustio današnju skupštinu, jer je jednoj odbornici omogućeno da glasa putem vibera.

“Predsjednik skupštine se pozvao na član 107. Poslovnika Skupštine Opštine Jezero, tačka 2. da odbornica Marjana Gogić može glasati putem vibera sa Kliničkog centra, suosjećam se sa njenim stanjem, ali ovo je kršenje poslovnika i statuta što nisam vidio za 11 godina svog odborničkog djelovanja. Neću da dajem legitimitet toj skupštini, jer nije u skladu sa Poslovnikom i Statutom SSkupštine Opštine Jezero. Elektronsko glasanje nije online glasanje, to nigdje nisam vidio”, objavio je Milan Kutanjac.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pored Milana Kutanjca sjednicu SO Jezero napustili su i odbornici Ševal Ribić, Dejan Pekez i Jovo Topić.

Današnja sjednica u Opštini Jezero u fokusu je javnosti jer odbornici glasaju o geološkom ispitivanju u Jezeru.

Mnogi mještani ovog kraja i aktivisti protive se geološkom ispitivanju, ali i potencijalnom otvaranju rudnika u ovoj opštini.

Na današnjoj sjednici razmatra se zahtjev kompanije “SNK Metali” d.o.o. iz Bijeljine, koji se odnosi na molbu za davanje saglasnosti za izvođenje detaljnih geoloških radova na projektu “Sinjakovo” i produženje istražnog roka, u skladu s rješenjem Ministarstva energetike i rudarstva iz 2021. godine.

Podsjetimo da ranije zakazana sjednica, 20. jula nije održana. Sjednica Skupštine opštine Jezero je prekinuta zbog lošeg zdravstvenog stanja jedne od odbornica, objavljeno je na stranici Stop rudnicima u dolini Plive. Tada je došlo i do naguravanja između aktivista i jednog zaposlenika opštine, a načelnica opštine Jezera dematovala je da je došlo do sukoba na način na koji su opisali aktivisti.

Poslali smo pitanje načelnici Jezera da li je odbornici dopušteno da glasa putem vibera. Kad dobijemo odgovor objavićemo ga. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije