Preminuo čika Ale

U Univerzitetskom kliničkom centru RS potvrdili su za banjaluka.com da je Alija Mahmutović (81) nakon 19 dana bolničkog liječenja preminuo.

U UKC-u RS su kazali, navodeći inicijale, da je čika Ale  primljen u Urgentni centar UKC-a RS 28. avgusta u veoma teškom opštem stanju.

“Nakon toga liječen je u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane, a potom slijedi hospitalizacija u Klinici za infektivne bolesti. Sve vrijeme hospitalizacije pacijent je bio veoma teškog opšteg stanja kojem su doprinijele i brojne postojeće pridružene hronične bolesti”, rekli su za banjaluka.com u UKC-u RS.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dodali su da je on uprkos naporima medicinskog osoblja njihove ustanove da mu spasu život preminuo sinoć u 23.22 časa.

Ale je u Banjaluci i šire najpoznatiji kao saobraćajac-amater, koji po lijepom vremenu reguliše saobraćaj na raskrsnici kod Gradskog mosta. Njegov hobi nadgledanja raskrsnica je počeo 9. maja 1960. godine kada se kod džamije Ferhadije dogodio sudar “prage 16-77” i vojnog kombija registracije 8885.

Takođe, Ale je pokazao izuzetno poznavanje hiljada registarskih oznaka automobila, sličica iz čokoladica “Životinjsko carstvo”, raznih datuma… Skoro da nema sahrane i dženaze u Banjaluci gdje se Ale za pokoj duše umrloga nije pomolio i bacio grumen zemlje.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije