Dan bez automobila u Banjaluci: Centar danas bez saobraćaja, poslijepodne biciklijada

Zbog obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, a povodom Svjetskog dana bez automobila, Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će danas u vremenu od 12.00  do 21.00 čas, u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Trga srpskih vladara (od Banskog dvora) do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać biti obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način.

Evropska sedmica mobilnosti, završava danas kada će biti obilježen Dan bez automobila.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Tim povodom u našem gradu biće održana tradicionalna 22. Banjalučka biciklijada pod nazivom „Dva su točka dovoljna“ u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu, uz podršku Grada Banja Luka i EU Info centra.

Registracija učesnika počinje u 17.00 časova na Trgu Krajine, a start je zakazan za 18.00 časova.

Ruta je duga oko šest kilometara, a predviđeno vrijeme vožnje je oko 60 minuta. Nakon završetka vožnje, slijedi izvlačenje nagrada.

Rutu kretanja pogledajte ovdje.

Podsjetimo da od 16. do 22. septembra 2023. godine građani Evropske unije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja imaju priliku da učestvuju u najpopularnijem događaju na svijetu vezanom za urbanu mobilnost pod nazivom „Evropska sedmica mobilnosti“ (ESM).

Centar za životnu sredinu iz Banje Luke nacionalni je koordinator ove kampanje. 

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije još je 2002. godine pokrenula kampanju „Evropska sedmica mobilnosti“ koja se svake godine organizuje u više od 3000 gradova širom svijeta.

Ovogodišnja tema EVROPSKE SEDMICE MOBILNOSTI je „SAČUVAJMO ENERGIJU“.

ESM završava 22. septembra na „Svjetski dan bez automobila“, koji će Centar za životnu sredinu, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Banja Luka tradicionalno obilježiti banjalučkom biciklijadom ,,Dva su točka dovoljna”.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije