Prskalo se vraća u HAC

Prema neslužbenim procjenama, potvrdi li se ta presuda, Prskalo bi od Hrvatskih autocesta mogao dobiti oko 950 tisuća kuna, koliko bi za navedeno razdoblje iznosila njegova primanja u bruto iznosu, otkriva Novi list.

Prskalo je dobio otkaz u HAC-u nakon što je potkraj 2009. pritvoren u USKOK-ovoj akciji Nesklad zbog sumnji da je bojenje tunela Mala Kapela i Sveti Rok višestruko preplaćeno. Sumnja se da je HAC tim poslom s tvrtkom Skladgradnja oštećen za 22 milijuna kuna.

U siječnju 2010. nova uprava HAC-a je Prskalu, dok je još bio u pritvoru, uručila otkaz zbog nepojavljivanja na poslu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Inače, pravosuđe još uvijek nije podignulo optužnicu protiv Prskala zbog slučaja spornog farbanja tunela, a zbog čega je, rekosmo, svojedobno bio u pritvoru u trajanju od 2,5 mjeseca. Prema nepravomoćnoj presudi, Hrvatske autoceste sad moraju vratiti Prskala na adekvatno radno mjesto, sukladno njegovoj stručnoj spremi.

Uz Prskala su u akciji Nesklad uhićeni bivši član uprave HAC-a Mario Lovrinović, zaposlenici te tvrtke Goran Legac i Željko Kandžija te vlasnik Skladgradnje Slaven Žužul. Prskalo je osumnjičenik i u slučaju Fimi medije, nezakonitog zapošljavanja u HAC-u te zbog malverzacija tijekom gradnje odmorišta Ploče.

Tužbu protiv Hrvatskih autocesta, po istoj osnovi kao i Jurica Prskalo, podigli su i Goran Legac i Željko Kandžija, ali nikakva presuda u njihovim predmetima još uvijek nije donesena. Član uprave Marijo Lovrinčević sam je nakon pritvaranja zatražio raskid radnog odnosa s HAC-om i nije tužio tvrtku.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije