13 prijava zbog ustaških obilježja

 


Prijavljeno do večernjih sati 13 osoba

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Policija je, kako saznajemo tokom dana podnijela 13 optužnih prijedloga protiv osoba koji su nosili na sebi ustaška obilježja, no danas se čeka saopštenje PU šibenske koja je radila na osiguranju čavoglavskog derneka.

Valja naglasiti kako se policija ponukana nizom incidenata prošlih godina u Čavoglavama ove godine posebno pripremila te je po prvi puta organiziran Policijski stožer.

Skup nadgleda i načelnik policije

U Čavoglavama je bilo i nekoliko stotina redara kao i policajca. Sve je pratila i posebna policijska kamera koja je trebala spriječiti nekažnjeno veličanje ustaštva i širenja mržnje.  Da je policija ove godine sve shvatila maksimalno ozbiljno dokazuje i podatak da  je djelovanje policije osobno nadgledao tijekom dana i načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić.

Kulminacija proslave u Čavoglama dogodila se oko 22,30 kad je na pozornicu, sat i pol kasnije nego što je najavljeno, izašao Marko Perković Thompson. Pjevač ni ove godine nije bio u Kninu na službenoj obljetnici vojno-redarstvene akcije Oluja. Ispričao se obvezama.

U izjavi za Večernji list, Thompson je rekao da je zadovoljan koliko je ljudi stiglo u Čavoglave.

Thomspon o toplini

“Narod je jednostavno prepoznao našu toplinu”, naglasio je Thompson u čijoj je blizini bio i šibenski biskup Ante Ivas a koji je skup u Čavoglavama ocijenio “božjim djelom”.

“Mi kažemo gdje je radosno, gdje je lijepo da je to Božje”, objasnio je biskup Ivas za Večernji.

 

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije