Popovi preziru nepečeno meso

Ali nije to na stvari. Došla su zadnja vremena i Lucifer je na zemlju iz ada izašao! Udario tamo gdje je srce pravoslavno. Udario na parohe i parohijane im.

 

 

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

 

Eto, pastvo naša, vrag, da mu ime ne kalja moja usta, baš preključe nekako, od Krušedola se zaputio ka Modriči, na osveštanje hrama u Tolisi. I zlo veliko napravi. Evo šta je na stvari

Naime, u Tolisima je održana, gozba, prava Serbska, na kojoj je episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije osveštao zvona hrama. I tako je trebalo da bude. Ali, đavo, kao što rekoh ne spava.

Još u utorak naveče, sveštenik iz Porebrica Nikola Lukić (32), požalio se Đoki Ristiću (26), koji je na pomenutom slavlju bio domaćin zadužen za pripremu hrane i pića, da mu je meso bilo, da Bog veliki oprosti, malo nepečeno.

E, sad, domaćin ne bi bio domaćin da ga to strašno nije uvrijedilo. Kao što je i red. I kao što biva. A, onda je domaćin uzeo stvar u svoje ruke. Preciznije, uzeo je popa Lukića i propustio ga kroz šake.

Đoko je ustao od stola i nekoliko puta dobro udario popa Nikolu – priča jedan od prisutnih vjernika, dodajući da možda „nije trebalo tući sveštenika“, ali da narod više ne može da trpi „popove i njihove provokacije“.

Đoki došla žuta minuta, a popu Nikoli, kontuzije, modrice i krvava glava.

Eeee, ali nije se dao pop na prvu, batinama. Jok more. Ristić je zamahnuo da udari oca Nikolu, ali on mu je uhvatio ruku. Nakon toga su se žestoko potukli. Ristić je sveštenika udario u potkoljenicu, a potom se u gužvu umiješalo još 40 ljudi .Pop je grogiran pao i slomio nogu. Tako je počela opšta tarapana. Onako po srpski. Jebo slavlje bez masovne tuče.

E, sad, đavo je to udesio tako da se dobra stara masovna tuča i morala desiti. Kako Euroblic prenosi jedan od učesnika makljade je pojasnio motive koji su pečeniji od nepečenog mesa.

-Njima nije stalo do naroda, uzimaju pare od sječe šume, voze skupa kola, a onda, kad mi nešto priredimo Bogu u slavu, nalaze mane i provociraju nas , izjavljuje za ,,EuroBlic“ jedan mještanin, koji ,jelte, želi ostati anoniman.

Ma da li je moguće gospodo seljaci parohijani? Popovi da uzimaju pare, da voze skupa kola, da imaju tako rafinirano čulo okusa? Ma, ne može biti!

Pa, ljudi, pa zar vi niste napravili od popova, džet-set, hodajućih fensi džedaja, kojima je jedina briga kako zavrnuti koju stotinu evrića od sahrane, svadbe, krštenja i to brzo uložiti u novi Audi ili BMW?

Zar vi niste krivi, što popovi grade zamkove i što se bave kolekcionarstvom stilskog namještaja, umjetničkih djela  i ostalih unosnih memorabilija?

Zar vi ne finansirate najbogatiju i ,od države oslobođenu plaćanja poreza, NVO? Zar iz vaših šupljih i plitkih džepova ne ide crkavica na gomilu neradnika koji su se okoristili nesrećama do nevjerovatnih granica?

Zašto ih plaćate? Oni žive od vas, a ne vi od njih! Ali, to je već stvar lične percepcije realnosti, zar ne?

Ne brinite, banana je kriva za sve

I dok narod poručuje da se pod hitno treba izvršiti istraga, kako u vezi sa ovim incidentom, tako i sa bahatim pređašnjim postupcima sveštenstva, vladika Vasilije odmahuje rukom i ingeniozno tvrdi da se masovna tuča nije ni ni desila.

– Ništa se nije desilo, osim što se slavilo kao što je običaj. Nije bilo nikakve svađe ni tuče, samo je jedan mladi sveštenik stao na kamen i uganuo nogu – rekao je episkop Vasilije za „EuroBlic“.

Zajeban neki kamen, moram primjetiti, vaše preosveštenstvo. Da je bar više takvog kamenja. Brzo bi se u red doveli.

I lokalni sveštenik Slađan Savić, koji izgleda još nije vičan javnim istupima i laganju, tvrdi da se njegov kolega Nikola Lukić „malo okliznuo“ i da ne treba „ni zbog čega dizati medijsku prašinu“.

Izgleda da je kora od banane kriva za sve. Izgleda je ona đavolja poruka. Tako se alavi i bahati sveštenik, okliznuo nekoliko puta na koru od banane, sve dok mu nisu koske počele pucati. Na veliku sreću Luciferovu.

Ali, nije li vjerujuća pastvo i drugovi popovi, kora od banane Božiji znak? Mislim, ako vjerujete u onog odozgore. Mada, čisto sumnjam da ga šljivite i tri posto.

Meso, meso je nepečeno…

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Tonemo, ali đuskamo

Najčitanije