Milanu Mladenoviću 15.000 potpisa

Kancelarija za mlade grada Beograda saopštila je da je do sada prikupljeno 15.000 potpisa kojima su građani podržali inicijativu da plato ispred Doma omladine dobije ime rok muzičara Milana Mladenovića.

Potpisivanje peticije je počelo 2. aprila, a organizovano je na inicijativu Kancelarije za mlade koja “snažno veruje da je Beograd zaslužio da centralna gradska lokacija ispred Doma omladine nosi ime rok muzičara Milana Mladenovića, koji je svojim ukupnim angažmanom postao simbol urbanog, otvorenog, kosmopolitskog Beograda.”

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U znak podrške ovoj inicijativi, pokrenuta je i stranica na društvenoj mreži Fejsbuk kojoj je pristupilo više od 11.000 članova.

Kancelarija za mlade gradske uprave Beograda otvorena je 25. maja 2009. godine u okviru procesa implementacije Nacionalne strategije za mlade Republike Srbije i zadužena je za kreiranje i sprovodjenje omladinske politike u Beogradu.

Osmišljena je i organizovana po modelu potvrdjenom u praksi zemalja članica EU, a dosad je sprovela niz akcija za mlade, medju kojima su i “Sajam praksi”, “Vozom po Evropi”, “Volonteri Beograda” i kampanja za bezbednost u saobraćaju pod nazivom: “Ili voziš ili piješ”.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije