Rat Crne Gore i žute Kine

Četvrtak, 21. 1. 2010

Kina diktira cijenu nafte. Tako čitam. Iskreno se nadam da nama prijateljska Crna Gora više nije u ratu s Kinom. Jednom su, sada im prijateljskoj Kini, objavili rat zbog nekog diplomatskog incidenta koji je strašno nasekirao čojstvom bogatu Crnu Goru. Srećom, Kina to izgleda nikad nije saznala, inače bi komotno mogla poslati svoje čistače cipela, nijih sigurno 100 puta više nego Crnogoraca, da izravnaju Crnu Goru na površinu  pet puta veće zemlje.  Mada, mislim da bi Crna Gora, kao i uvijek u istoriji, odbranila svoju nezavisnost i samouvjerenost.

Petak, 22. 1. 2010

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Air France više između svojih krila neće trpiti debele koji se voze samo s jednom kartom. Inače, kad se vagaju, iz vage izađe cedulja na kojoj piše „ne penjite se u grupama“. Tako će pedantni Franci pedantno izvagati pretilu osobu i, ako ista pređe propisani limit, ima da plati još. Tako stoje stvari. Kod francuza postoji „džaba“ samo kad uzimaju – kao u Alžiru, Maroku ili Indokini, nikad kad daju. Sukru, Turčin, prodao 12-godišnju kčer zidaru Bostanu, drugom Turčinu, za 4 (slovima, četiri) krave. Onda istu prodao za 4 000 (slovima: četiri hiljade) evropskih Oera. Dakle, u nikada evropskoj Turskoj, Turčin vlastitu nedoraslu kčer dao za 4 krave nama nepoznate pasmine i porijekla a potom i za 4 hiljade novčanih apoena susjedne Evrope.

Subota, 23. 1. 2010

Američki farmer ubio 51 kravu pa sebe! U takođe neevropskoj Turskoj je mogao kupiti 8 (slovima: osam) curica od 12 (slovima: dvanaest) i jednu od 9 (slovima: 9) godina. Jedan je u Bosni ubio oca jedne od devet jer mu isti nije htio dati tu od devet da je oženi. Ali, držimo se, kako rekoh, svjetskih problema, dosta nam je naših. Na prijateljskom Haitiju, bande lutaju ostrvom, pljačkaju i siluju. Ne treba im pomoć sa strane da to rade, mogu to sami, baš kao i ovi naši oslobodioci prije 15 – 20 (slovima: petnaest – dvadeset) godina. Amerika pohvalila hrvatskog predsjednika Mesića, onoga iz zemlje lijevo od naše, valjda zbog spremnosti da pošalje svoje građane u rat. Pa, ništa čudno za Ameriku. Jedan, zasad jedini crni predsjednik, za svoj je krvavi rat dobio i Nobelovu nagradu za mir.

Nedjelja, 24. 1. 2010

Globalni šejtan i đavolak, Osama bin Laden, pećinski šećeraš i stalni nosilac Kalašnjikova kragujevačke proizvodnje, nastavlja svoju globalnu hajdučiju i ne da živa mira miroljubivim američkim i svjetskim insanima. Podsjećamo, 25. decembra mladi Nigerijac povezan s Al-Qa'idom, u gaćama je u putnički avion prošvercovao eksploziv i pokušao raznijeti zrakoplov nad Detroitom, no bomba je zakazala a Abdulmutallab se smotao k'o sajla. Abdulmutallab se američkim vlastima pofalio kako su ga za napad obučili Al-Qa'idini operativci u Jemenu. Valjda se Amerima nije učinilo nimalo čudno što Niger u gačama ima poveliku napravu, ništa čudno za jednog Nigera. Elem, danas Osama, napominjuči tu Nigerijadu, opet zaprijetio… Ne znam tačno čime. Valjda će ovaj put u terorističku akciju poslati još smotanijeg Nigera sa još većom spravom u gaćama?

Ponedjeljak, 25. 1. 2010

Kinezi nadiru! Doduše, čini se da još nisu saznali da im je Crna Gora objavili rat, pa kreću prema Africi. Kupuju nekretnine i ulažu u preduzeća. I, naravno, baš poput austrijskog OMV-a, koriste lokalnu korupciju i gaze preko ljudskih života. Hm, možda im ne bi bilo loše prišapnuti da se ne zafrkaju više i da Crna Gora može da se sjeti da su još u ratu. U Srbiji policija neće da bije gladne radnike dok protestuju. Pretpostavljam da će Vlada Srbije prije degeneka podijeliti gladnim radnicima po sendvič. I jogurt od barem 125 gr, da lakše progutaju i svare hljeb i batine.

Utorak, 26. 1. 2010

Hemijski Ali, hemijska ruka iračkog diktatora, rahmetli Sadama Huseina, služi od danas, zajedno sa Husom Sadamom, svoju četverostruku smrtnu kaznu u džehenemu, na onom svijetu. U znak žaljenja za njim, ubijeno desetine nevinih od strane krivaca opasanih eksplozivom, onih koji misle da će tako u raj, u dženet, daleko od Sadama i Obame. Amerika dozvolila sezonsko čišćenje klozeta, miješanje maltera, zakucavanje dasaka i pranje suđa u svojoj zemlji i Srbima i Hrvatima imaocima srpskog i hrvatskog pasoša. Jedino, pranje para je zasad dozvoljeno isključivo bijelim Anglosasima.

Srijeda, 27. 1. 2010

Rico Dubrivell, Haićanin, više od 14 dana je bio pod rruševinama, sa slomljenom nogom. Dehidrirao čovjek, izgladnio, napatio se a opet živ! Isto tako me čude ovi nesretni Jevreji koji su dio mladosti proveli po njemačkim kampovima za istrebljenje bogatijih i pametnijih od sebe (a koga bi drugo htjeli istrijebit), pa opet ljudi živi, življi od mene i vas. Dakle, nije živ ko je živ već onaj kome se živi. Onaj kome se ne živi, nije se trebao ni roditi. Džaba sad, ne može se živ pod zemlju, ni u raj ni u dženet, ni u pakao ni u džehenem. Valja nama dalje živit na ovom svijetu, dijelit ga ne samo sa mnom već i sa Osamom i Obamom.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije