“Vlast u RS ne želi u EU, oni žele Sjevernu Koreju ili Bjelorusiju”

Foto: Buka

U Banjaluci je danas održan sastanak poslanika Narodne skupštine Republike Srpske sa šefom delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom.

Sastanku su prisustvovali šefovi klubova poslanika SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Igor Crnadak, Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, samostalni poslanik Željko Dubravac, predsjednici poslaničkih klubova SNSD-a Igor Žunić, DEMOS-a Spomenka Stevanović, Socijalističke partije Srđan Todorović, Ujedinjene Srpske Кostadin Vasić, te iz Narodne partije Srpske Dragan Galić.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Povod za sastanak je nedavna odluka Evropske komisije da preporuči otvaranje pristupnih pregovora sa BiH kada se ispune neophodni uslovi.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica kazao je da je na sastanku sa ambasadorom Satlerom rekao da je “ova zemlja okovana u korupciju, za šta je odgovorna aktuelna vlast”.

“Ta korupcija se rađa na dan izbora i sve druge korupcije se rađaju tada”, rekao je Govedarica.

On je takođe rekao da je potrebno izmijeniti Izborni zakon kako bi “o rezultatima izbora odlučivali birači, a ne brojači”.

Govedarica je istakao da vlast jedno priča evropskim zvaničnicima, a radi nešto drugo.

Šef kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak rekao je da je Satler prihvatio njegovu inicijativu da se redovno sastaje sa šefovima poslaničkih klubova.

U kontekstu usvajanja antievropskih zakona u NSRS, Crnadak je rekao:

“Današnja vlast priča o EU, a želi sjevernokorejski način vladanja i to je u odnosu na nas ključna razlika”, rekao je Crnadak.

Šef Kluba poslanika Za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da “EU snosi najveću odgovornost, jer uzima za partnera čoveka koji prijeti novinarima, nasilnika, uzurpatora jer im to trenutno odgovara, a to je izdaja”.

“Ja sam razočaran ovim sastankom i nastaviću pritiske na Satlera i Šmita”, rekao je Vukanović.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije