Skandalozan komentar vlasnika “Manje”, oštećena pekara u Sarajevu, uputio izvinjenje

Jutros je na ulaznim vratima u pekaru “Manja” u Sarajevu primijećeno oštećenje, javljaju sarajevski mediji.

To bi se moglo dovesti u vezu sa skandaloznim komentarom koji je vlasnik ove pekare sinoć objavio na društvenoj mreži X .

U kontekstu izbora u Srbiji i protesta opozicije zbog organizovanog dovođenja glasača iz Republike Srpske, vlasnik lanca pekara “Manja” i predsjednik Unije poslodavaca RS Saša Trivić je napisao:

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Poslije ovolike pljuvačine po nama Srbima iz BiH, opozicija je zaslužila da svi uzmemo državljanstvo i da svi organizovano glasamo protiv njih. Treba ih satrati da nikada nemaju nikakvu šansu.”

Na pitanje drugog korisnika X-a “Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći”, Trivić je odgovorio:

“U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se.”

Kasnije je Trivić uputio izvinjenje zbog svojih riječi.

“Izvinjavam se svima na sa moje strane neprimjerenom komentaru na provokaciju na koju nisam bio dovoljno pametan da odgovarajuće ogovorim jer nisam razmišljao o nekom drugačijem tumačenju napisanoga. Jos jednom moje izvinjenje.”

Podsjećamo da je prije nekoliko godina Trivić u svojim komentarima pružio podršku ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, zbog čega su kupci u Sarajevu jedno vrijeme bojkotovali njegove pekare. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije