Mjesečna karta za putovanje Njemačkom – samo devet eura

Od 1. juna svi građani Njemačke, ali i turisti u toj državi, moći će kupiti mjesečnu kartu za samo devet eura koja važi u svim sredstvima javnog prijevoza i vrijedi u cijeloj Njemačkoj, lokalnom i regionalnom prijevozu.

Karta “9 za 90” je karta na tri mjeseca i rezultat je konkretnog poteza Vlade Savezne Republike Njemačke da pomogne građanima u periodu kada cijene energije i goriva vrtoglavo rastu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Karte za 9 eura mjesečno bit će u prodaji od prvog juna i kampanja će trajati i u julu i augustu. Karta će vrijediti uvijek od 01. do kraja mjeseca, bez obzira na to kada je kupljena. Dakle, putnici će za 27 eura moći kupiti kartu za tri mjeseca.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Iako je ovaj vid pomoći namijenjen prvenstveno osobama koje putuju do posla, a kako bi smanjili korištenje automobila, očekuje se da će ovom kampanjom se potpomoći i turizam u Njemačkoj te da će mnogi Nijemci iskoristiti ovu kartu kako bi slobodno vrijeme proveli putujući unutar države.

Iako zvuči sjajno putovati za 9 eura, kampanja je izazvala i nezadovoljstvo s obzirom na to da ruralni dijelovi i nisu najbolje povezani javnim transportom te će ti stanovnici i dalje morati koristiti vlastita vozila.

Također, Vlada će morati nadoknaditi troškove i onima koji imaju već kupljenu godišnju kartu.

Više informacija dostupno je na ovom linku, a do kraja mjeseca bit će poznati i svi ostali detalji o karti od 9 eura za putovanje Njemačkom.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije