<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin razgovarao s Erdoganom: Podrška u potrazi i spašavanju nakon razornog zemljotresa

Putin nazvao Erdogana i uputio saučešće

06. februar 2023, 5:39

- Iz Direkcije za komunikacije ureda predsjednika Turkiye objavljeno je da je Putin nazvao Erdogana i uputio saučešće zbog žrtava razornog zemljotresa koji je jutros pogodio jug Turkiye

ANKARA (AA) - Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je s predsjednikom Republike Turkiye Recepom Tayyipom Erdoganom i obavijestio ga o podršci koju će pružiti u oblasti potrage, spašavanja i pomoći nakon razornog zemljotresa, javlja Anadolija.

Iz Direkcije za komunikacije ureda predsjednika Turkiye objavljeno je da je Putin nazvao Erdogana i uputio saučešće zbog žrtava razornog zemljotresa koji je jutros pogodio jug Turkiye.

Povrijeđenima je poželio brz oporavak.

U razornom zemljotresu koji je jutros pogodio jug Turkiye poginulo je najmanje 1.498 osoba, a povrijeđeno više od 7.600.

Epicentar jutrošnjeg zemljotresa jačine 7,7 stepeni po Richteru registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu, a potom je uslijedilo 50 naknadnih podrhtavanja tla. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su također teško pogođene zemljotresom.

Nakon prvog uslijedio je i drugi zemljotres jačine 7,6 stepeni Rihterove skale, čiji epicentar je bio u okrugu Elbistan u Kahramanmarasu.